Дизайнери з Мельбурна (Австралія) спільно з вченими з Королівського інституту технологій Мельбурна (RMIT) створили абсолютно новий шрифт Sans Forgetica, який дозволяє краще запам'ятовувати інформацію і розвиває пам'ять. Про це повідомляє The Next Web.

Головна особливість цього шрифту в тому, що в ньому літери зображені з пробілами. Так мозку буде набагато складніше сприймати текст. Це і стимулює людину ретельніше обробляти одержувану інформацію, і вона запам'ятовується набагато швидше і краще.

шрифт Sans Forgetica

Так, фахівці провели дослідження, в якому брали участь близько 400 студентів. Як виявилося, при читанні Sans Forgetica люди запам'ятовують в середньому 57% прочитаного, а читаючи звичайний Arial — 50%.

За словами дослідників, шрифт Sans Forgetica не повинен входити в ужиток. Він повинен допомагати студентам при підготовці до іспитів або конспектуванні лекцій. При цьому читати книги в Sans Forgetica не рекомендується, так як це може викликати головний біль.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Зараз багатьох українців турбує питання власного здоров'я, особливо, коли це стосується тих захворювань або проблем, які можуть вплинути на їх працездатність. Нещодавно виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла про один засіб, який допоможе поліпшити стан здоров'я і самопочуття в цілому.

Супрун розповіла про те, що звичайні заняття танцями допоможуть вирішити безліч проблем зі здоров'ям. Крім цього, заняття танцями допомагають тренувати пам'ять літнім людям і взагалі впливають на розумові здібності людини.

Нагадаємо, що помилкові уявлення і міфи про такий важливий орган чуття, як зір, можуть сильно зіпсувати життя нам і нашим дітям.

Як повідомляв портал Знай.uа, компанія iBall випустила кнопковий телефон Aasaan4, який призначений для літніх людей. Головною особливістю смартфона є його простота у використанні і мінімум зайвих функцій.

Також портал Знай.uа писав, як поліпшити швидкість реакції.