Щороку люди бачать НЛО тисячі разів. Велика частина подібних випадків легко пояснюється вченими. Однак чи є це приводом для того, щоб вважати уфологію лженаукою, або все-таки необхідно розібратися з не розкритими подіями?

Варто було лише знаменитому виданню The Guardian повідомити істотному зменшенні випадків спостереження НЛО, як в одному московському районі були помічені загадкові сині вогні. Збіг обставин чи ні, проте практично в той же самий час незвичайне сяйво в нічному небі було зафіксовано в іншій частині світу — в містечку Мертл-Біч в США.

НЛО
НЛО

Очевидці зняли обидва випадки на відео і виклали на суд соцмереж. Вчені поспішили з відповіддю. І у нас, і у американців експерти пояснюють небесні вогні оптичними ефектами. Нібито, від низьких хмар відбивається яскрава міська ілюмінація, ось і скачуть по небу світлові плями.

Свідки зняли два випадки на відео і виклали на судження соцмереж. Вчені поквапилися з висновком. І у нас, і у американців фахівці пояснюють небесні вогні зоровими ефектами. Мовляв, з невисоких хмар відображається барвиста міська ілюмінація, ось і скачуть по небу світлові плями.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

НЛО 2
НЛО 2

Звучить обґрунтовано, проте запевняє далеко не всіх. Хоч дослідження демонструють, що 80% спостережень невпізнаних об'єктів в атмосфері і правда можна списати на проекцію світу в хмарах, вогні далеких фар, світло ракетних сопел, повітряні кулі та інші земні явища, залишається ще 20% випадків, ніяк не піддаються простим роз'ясненнями.

Якщо вірити Оксфордського словника англійської мови, в 2019 р. виповниться 70 років з моменту першого вживання терміна «уфологія». Незважаючи на всі старання скептиків, ентузіасти, які вірять в існування інопланетян серед нас, твердо продовжують збирати свідчення позаземної експансії на Землю. Чи є в їх занятті хоча б зерно істини або виною всьому зорові ефекти?

У гонитві за тінню

Наприкінці минулого літа стало відомо, що Пентагон інвестував 10-ки млн. доларів в секретну програму дослідження НЛО. Військове відомство, як виявилося, розглядає «аномальні аерокосмічні загрози» як фактор, що уособлював небезпеку для державної безпеки США.

НЛО 3
НЛО 3

Завдяки колишньому керівнику проекту Луїсу Елізондо, стало відомо про колосальну базу свідчень існування НЛО. Незадоволений недоліком уваги уряду, Елізондо відправився в приватний сектор і став консультантом компанії «До зірок», проте перед цим домігся зняття грифа секретності з 2-ух рідкісних відеозаписів.

Обидва матеріали були записані з кокпітів винищувачів ВПС США. Перед публікацією багато моментів вирізані, однак і так ясно, що військовим пілотам довелося зустрітися не просто з оптичний ілюмінацією. Світяться предмети переміщуються по небу з дуже великою швидкістю і швидко опускаються вниз, зависаючи над поверхнею моря.

Журналістам вдалося встановити зв'язок з пілотом 1-го з літаків, що гналися за НЛО. Девід Фрейвор не тільки засвідчив контакт з незвичайним об'єктом округлої форми, а й виклав, як той пролітав над Тихим океаном і змушував воду вирувати, ніби окріп. Згідно зі словами Фрейвора, малоймовірно, що такого роду об'єкт міг бути побудований землянами.

Невидиме вторгнення

З 2014 року число зафіксованих НЛО падає і скоротилося практично в два рази, інформує The Guardian з посиланням на 2 великих уфологічних веб-сайту. Є й інші відомості, відповідно до якого тільки в минулому році небесні аномалії були виявлені більше 84 тис. разів, що на 12% більше числа подібних випадків за 2016 рік.

Неозброєним поглядом падіння зацікавленості до "літаючих тарілок" і знахідок, яким приписують позаземне походження, також не видно. Лише Цього тижня до преси надійшло кілька подібних випадків. Крім блакитних вогнів над Москвою і спалахів світла в Мертл-Біч стало встановлено про загадковий об'єкт, викинутому на берег поруч з американським Чарльстоном.

НЛО 4
НЛО 4

Як інформує Daily Mail, циліндрична поверхня з м'якого матеріалу може бути уламком підводних труб, частиною морського буя або космічним сміттям, проте багато свідків переконані — розмова йде про об'єкт, що прийшов на Землю із інших світів.
Циліндр можна помацати і дізнатися його справжню природу, проте реальні поклади уфологічних скарбів знаходяться в малодоступних місцях — ми знаємо про їх існування лише завдяки ентузіастам. Уфологи під лупою досліджують кожен міліметр земної поверхні в супутникових знімках, доступних завдяки картам Гугл і подібним сервісів.

У вересні вони відшукали фрагменти «інопланетних дисків» в льодах Антарктиди, які начебто лежать поруч з якоїсь старої посадкової майданчиком або іншим типом інфраструктури інопланетян, зробленим у давні епохи з метою підготовки вторгнення на Землю.

Подібні знахідки схожі на результат надмірно буйної фантазії — мало який дефект земної поверхні або зібраний людьми об'єкт можна прийняти за космічний корабель з чужої галактики. Наприклад, певні проекти сучасних архітекторів мають дахи, точнісінько копіюють типи літаючих тарілок з міфічного кіно.

Але скептикам вдається наочно роз'яснити далеко не кожен випадок з НЛО. Серед них як недавні випадки, так і події, що трапилося багато років тому. Наприклад, в період Корейської війни 10-ки американських військових повідомляли про незвичайні світлові спалахи в небі. В 1 випадку ціле спецпідрозділ випробувало на собі болючі ефекти, піддавшись нападу пульсуючого світла. Єдиного роз'яснення дана історія досі не отримала.

Безумовно, уфологію важко охарактеризувати серйозною академічною дисципліною. Здебільшого це діяльність ентузіастів, часто готових повірити на слово в будь-яку небилицю або видати вогні далеких фар за лазери марсіанських зорельотів. Однак нереально скидати з рахунків всі пов'язані з НЛО явища до їх абсолютного роз'яснення.

Судячи з числа раніше прихованої інформації, яка стала виходити у відкритому доступі, і тому, що за справу взялися фахівці начебто раніше згаданої компанії «До зірок», найближчим часом ми або будемо спостерігати абсолютну викриття ефекту «НЛО», або пізнаємо щось по-справжньому вражаюче і приводить в шок про всесвіт навколо нас. Ймовірно, це може стати основним подарунком уфології на її 70-річчя.

Раніше стало відомо про те, що супутник НЛО наблизився до Землі.

Нещодавно Знай.uа повідомляв про нову космічну загрозу для планети.

Також Знай.uа розповів правду про те, чому голлівудські інопланетяни бажають знищити США.