Захисники природи в шоці. З'явилася інформація, що унікальна система пандо, яка складається з сорока тисяч генетично ідентичних дерев і яка з'єднана між собою єдиною корінною системою, опинилася в небезпеці. Цій системі загрожує вимирання.

Американський телеканал CNN повідомляє, що екологічна катастрофа відбудеться через людську діяльність.

Так, завдяки даним американських учених стало відомо, що пандо – це найважкий та найбільший організм на планеті. Він охоплює площу, яка дорівнює 43 гектарам, а його вага дорівнює 6000 тоннам, що, очевидно, значно перевершує вагу будь-якої великої тварини або рослини.

Дата початку формування системи збіглася із закінченням льодовикового періоду. Однак тепер у пандо виникли проблеми, і система опинилася на межі зникнення. Дослідники вивчили весь ліс і прийшли до висновку, що зростання дерев зупинилося.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що астрономи знайшли в космосі структуру, яка існувала всього 2 млрд років після Великого вибуху. Маса космічного протокластера, що отримав ім'я Гіперіон, в кілька сотень разів перевищує масу нашої Галактики.

Міжнародна команда астрономів під керівництвом доктора Ольги Кучьятти з Національного інституту астрофізики в Болоньї виявила титанічну структуру, яка існувала у ранньому Всесвіті — згусток матерії масою квадрильйон (1016) сонячних мас.

Варто нагадати, що легендарний британський вчений Стівен Хокінг описав загибель усього людства у своїй останній книзі "Короткі відповіді на "великі питання". У ній говориться, що ще при його житті вчені NASA постійно вели і ведуть спостереження за різними небезпечними астероїдами. І саме вони, на думку Хокінга, головна загроза для людства, так і для будь-якої розумної цивілізації у Всесвіті.

Нагадаємо, мандрівник у часі показав кадри з 2045 року і розповів про все.

Як повідомляв Знай.uа вчені попереджають: зміни в кліматі викличуть Чорну смерть.

Знай.uа писав, вчені назвали кількість двійників Землі.