Нове дослідження проведене Сіднейським університетом, показало, що тривалість життя коричневих Лабрадорів шоколадного відтінку значно нижче, ніж у чорно-жовтих побратимів.

Вивчення більш ніж 33 000 бразильських лабрадорів-ретриверів всіх кольорів показує, що "шоколадні" лабрадори також мають більш високу захворюваність вушними інфекціями і шкірними захворюваннями. Результати дослідження були опубліковані в журналі "Власна генетика і епідеміологія".

У Великобританії медіанна довговічність не "шоколадних" лабрадорів становить 12,1 року, більш ніж на 10 відсотків довше, ніж у "шоколадних" представників. Поширеність запалення вуха (вторинність отиту) була в два рази вище у "шоколадних" лабрадорів, які в чотири рази частіше страждали від гнійно-травматичного дерматиту (також званого "гарячим плямою").

Провідний автор професор Пол Макгріві з наукового факультету університету сказав, що зв'язок між кольором вовни і хворобами стали несподіванкою для дослідників.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Зв'язок між кольором вовни і хворобливістю можуть відображати ненавмисні наслідки розмноження певних пігментацій. Оскільки шоколадний колір є рецесивним у собак, ген для цього кольору повинен бути присутнім в обох батьків, щоб їх цуценята були "шоколадними", - пояснює учений.

"Ми виявили, що 8,8 відсотка британських лабрадорів мають надлишкову вагу або ожиріння, що є одним з найвищих показників серед порід собак в базі даних VetCompass", - сказав професор Макгріві.

Поширеність була вищою серед собак чоловічої статі, які були кастровані.

Нагадаємо, діти вирвали собаку зі смертельних обіймів повзучої тварюки.

Як повідомляв "Знай. ua", зустріч з бульдогом коштувала чоловікові найдорожчого. Чоловіка ввели у штучну кому.

"Знай. ua" писав, що вчені переконані, що собаки розуміють значення слів, а не тільки інтонацію.