Нове дослідження візуалізації мозку показує, що у собак є хоча б рудиментарне нейронне уявлення сенсу для слів, які вони вчать, диференціюючи слова, які вони чули раніше, від тих, яких вони не знають.

Едді, одна з собак, які брали участь у дослідженні, позує в сканері fMRI з двома іграшками, які використовувалися в експериментах "Мавпа" і "Свинка":

Коли деякі собаки чують, як вони кажуть "білка", вони підхоплюються, стають схвильованими. Вони можуть навіть бігти до вікна і дивитися. Але що значить слово для собаки? Чи означає це: "Зверніть увагу, що відбувається?" Або собака насправді являє маленького хвостатого гризуна?

Frontiers in Neuroscience опублікували одне з перших досліджень, в яких використовувалися зображення мозку, щоб з'ясувати, як наші чотириногі друзі обробляють слова, які їм навчили асоціювати з об'єктами, проведені вченими Університету Еморі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Результати показують, що у собак є принаймні рудиментарне нейронне уявлення сенсу для слів, які вони вчать, диференціюючи слова, які вони чули раніше, від тих, які ні.

"Багато власників собак вважають, що їх собаки знають, що означають деякі слова, але насправді не так багато наукових доказів, щоб підтвердити це", - повідомляє фахівець.

Дослідники Еморі зосередилися на питаннях, пов'язаних з мозком собак, які використовуються для розмежування слів або навіть того, що являє собою слово для собаки.

Результати показали більшу активацію в слухових областях мозку до нових псевдоподрозділенням щодо підготовлених слів.

"Ми очікували побачити, що собаки нервово розрізняють слова, які вони знають, і слова, яких не чули. Що дивно, так це те, що результат протилежний результатами досліджень людей - люди зазвичай виявляють велику нервову активацію для відомих слів, ніж для нових", - пояснюють дослідники.

Нагадаємо, вчені назвали найбільш небезпечні молочні продукти.

Як повідомляв "Знай. ua", медики представили пристрій проти хропіння. Допоможе в діагностиці апное.

"Знай. ua" писав, що вчені винайшли матеріал, який не зношується. Матеріал може сам себе "вилікувати".