Археологи Австралійського національного морського музею виявили точне, на їх думку, місце затоплення корабля HMS Endeavour, яким у 18 столітті командував та мандрував англійський дослідник капітан Джеймс Кук.

Про це повідомляє видання The Age.

Територія де ймовірно лежить затонулий корабель, знаходиться поблизу острова Гот в затоці Наррагансетт (штат Род-Айленд, США).

Як стверджують дослідники, точно ідентифікувати корабель можна буде лише після підводних розкопок, організація яких запланована на наступний рік. Археологи поки не впевнені, який стан корабля HMS Эндеавур та що від нього залишилося. Відомо, що судно було виготовленого з деревини дуба і сосни та пролежало на дні затоки більше 200 років.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Відомо, що 21 вересня дослідники австралійського музею оприлюднять докладне тривимірне зображення рельєфу дна в ймовірному місці затоплення корабля.

Влада штату Род-Айленд заявила, що австралійським чиновникам доведеться вести переговори, для того аби отримати дозвіл на транспортування будь-яких уламків корабля HMS Endeavour до Австралії.

HMS Endeavour побудували у 1764 році. Через кілька років корабель під командуванням Джеймса Кука залишив Плімут (Англія) та попрямував у своє першу кругосвітню подорож. У квітні 1770 Кук приплив до східного берега Австралії. Дослідники стверджують, що після навколосвітньої подорожі корабель був переобладнаний у військове судно та потоплений в 1778-му під час війни за незалежність США.

Нагадаємо, раніше на місці корабельної аварії археологи виявили унікальні скарби.

Група дослідників з Португалії поділилися новим сенсаційним відкриттям. Так серед уламків корабля, який потонув 400 років тому археологи знайшли фрагменти китайського фарфору і бронзову гармату. Про це повідомляє The Guardian.

Вчені відзначили, місце катастрофи було виявлено ще на початку вересня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що у Бермудському трикутнику знайшли корабель прибульців.

Також "Знай.ua" писав, про те, що на дні Дніпра знайшли прадавній затонулий корабель: фото.