Космічне агентство НАСА опублікувало знімок галактичного кластера SDSS J0952 + 3434, зроблений ширококутного камерою WFC3 космічного телескопа Хаббла. Знімок не відрізнявся б від інших, якщо б не одне “але”.

Завдяки сильним гравітаційним силам, які спотворюють виходить від кластера SDSS J0952 + 3434 світло, зображення найбільше схоже на посмішку. На знімку його можна з легкістю побачити. Не виключено, що інопланетяни передали нам таким чином привіт.

“Нижня, дугоподібна галактика, має характерну форму галактики, яка була гравітаційно линзирована — її світло пройшов близько масивного об'єкта по дорозі до нас, в результаті чого він став спотвореним і розтягнутим по формі”, — йдеться в повідомленні НАСА. Таким чином вчені дали зрозуміти, що ця галактика дуже далеко від нашої. і нам залишається тільки милуватися здалеку.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше астрономи за допомогою космічного телескопа "Хаббл", використовуючи метод гравітаційного мікролінзування, відкрили зірку LS1 або Ікар, яка знаходиться на відстані 9 млрд світлових років від Землі. Це сама далека зірка, яка відома на сьогоднішній день. Однак, з розвитком технологій це може дуже швидко змінитися.

Нагадаємо, що гучний смартфон від китайської корпорації Nubia розмели за хвилину після початку продажів. Варто зазначити, що перша партія була 100 000 смартфонів Nubia X, який отримав відразу два дисплея і корпус у формі моноблока. Також девайс залишився без фронтальної камери, але другий екран допоможе зробити селфи з допомогою основної.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi відома своїми пристроями, які шокують весь світ низькою ціною. Таким чином з'явилися на прилавках бездротові навушники, ціна яких близько 25$. Девайс здатний працювати без підзарядки близько 7 годин, забезпечуючи зручне використання.

Знай.uа писав, що після презентації нових девайсів від Apple, ціни на продукцію компанії на території Росії помітно підвищилися. Тім Кук назвав причину цього - занадто слабка економіка країни і нестабільна валюта.