Лікарі назвали напої, які на їхню думку можна сміливо віднести до найшкідливіших для шлунка. Система травлення людини з такими напоями справляється погано, або не справляється зовсім.

Перший тип найшкідливіших для шлунка напоїв: алкоголь. За словами експертів, алкоголь діє на шлунок як агресивний токсин. Головний компонент спиртних напоїв – етанол, а також ацетальдегід – продукт, що утворюється в результаті засвоєння алкоголю організмом, дають канцерогенний ефект, порушуючи роботу клітин шлунка.

Другий тип найшкідливіших для шлунка напоїв: коктейлі. Спиртні напої, що містять у своєму складі цукор або хімічні добавки (лікери, коктейлі з газованими напоями) позбавлені поживних речовин, але при цьому багаті калоріями. Крім того, в них багато речовин, які шлунок просто не здатний ідентифікувати, що може руйнувати баланс його бактеріальної флори і пошкоджувати слизову.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Третій тип найшкідливіших для шлунка напоїв: чай і кава. Напої, які вживаються мільйонами людей для бадьорості, здатні викликати здуття живота і також сприяють появі таких руйнівних для слизової шлунка явищ, як ерозії і виразки. Це, перш за все, стосується тих, хто п’є багато кави і чаю.

Четвертий тип найшкідливіших для шлунка напоїв: енергетики. Алкоголь і стимулюючі компоненти, що входять до їх складу в деяких випадках здатні привести до алкогольної коми, констатували вчені. Ці напої здатні викликати загострення гастриту, виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки.

Що особливо шкідливо? Ні в якому разі не можна поєднувати прийом енергетичного напою з алкоголем. Ці напої протилежні по
дії: один стимулює, а інший розслабляє. Кофеїн в енергетиках посилює дію алкоголю на мозок. Наслідки такого змішування можуть бути найбільш плачевними.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", медики назвали основні фактори, які провокують серцевий напад.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що жирна риба зменшує ймовірність розвитку симптомів астми у дітей.

Також портал Знай.uа писав, що всього одна біодобавка здатна уповільнити розвиток деяких видів раку.