Вчені Стелленбоського університету в Південній Африканській Республіці на весь світ заявили про те, що газовані напої негативно впливають на роботу людського серця

За їх висновками, двох банок газованих напоїв на тиждень буде достатньо, щоб піддати себе ризики серцевих захворювань та інсульту.
Особливість газованих напоїв в тому, що вони містять велику кількість цукру. У зв'язку з цим їх вживання може викликати серйозні порушення в організмі.

Вчені провели експеримент, в результаті якого змогли довести, що навіть за невеликий період часу щоденного вживання (10 тижнів) в організмі починаються негативні зміни.

"Більшість людей думають, що вони можуть уникнути ризиків для здоров'я, вживаючи дієтичні версії газованих напоїв, але було доведено, що використовуються в цих напоях штучні підсолоджувачі також наносять шкоду здоров'ю", - прокоментували лікарі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Також експерти наголосили, що останнім часом надлишок цукру в раціоні залишається проблемою багатьох людей. Незважаючи на те, що лікарі попереджають про його пагубний вплив на серце та інші органи, люди продовжують випробовувати себе на міцність і не можуть відмовитися від великої кількості солодощів.
Вчені Стелленбоського університету впевнені, що двох банок з газованою водою в день буде достатньо, щоб викликати гіпертонію, серцеві порушення, інсульт.

"Це відбувається тому, що газовані напої буквально переповнені цукром – так, банка Кока-Коли об'ємом 360 мл містить 39 грамів цукру, що на 14 грамів більше стельового значення норми для людини", - розповіли фахівці.

Нагадаємо, раніше названі продукти, які є енергетичними бомбами і допоможуть відновити сили.


Як повідомляв портал "Знай.uа" Супрун забула про важкохворих українців, але подбала про меломанах.


"Знай.uа" писав, їсти вночі без шкоди для здоров'я: фахівці опублікували список продуктів.