Група дослідників далекого космосу з США знайшла найвіддаленіше небесне тіло в Сонячній системі. Відомо, що воно у три рази далі від Сонця, ніж Плутон.

космос
космос

Про це неймовірне відкриття стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті Центру малих планет Міжнародного астрономічного союзу.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Так, об'єкт 2018 VG18 попередньо назвали Farout, що можна перевести як "віддалений". Він віддалений на 120 астрономічних одиниць, кожна з яких дорівнює відстані від Сонця до Землі.

А ось діаметр небесного тіла — приблизно 500 кілометрів, тому його можна вважати карликовою планетою. На знімках видно, що об'єкт має рожевий відтінок. Цей факт може означати, що поверхня планети покрита шаром льоду.

Варто нагадати, що вже не перший раз інтернет вирує через загадкову планету Нібіру, яка нібито наближається до Землі. На цей раз астрономи-любителі і уфологи передрікали зіткнення 16 грудня. Очевидно, що катастрофи не сталося – пророки знову помилилися з датою кінця світу. Вчені вже звикли до подібних прогнозів і кажуть, що вони мають дуже мало спільного з реальністю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що свято зимового сонцестояння відзначають з 21 по 22 грудня, коли сонце знаходиться дуже близько до обрію, через що день виявляється найкоротшим у році. За розрахунками астрономів, у 2018 році зимове сонцестояння проявить себе о 18.27 за київським часом. Після 22 грудня день стає з кожним днем довшим на 8 хвилин.

Ще з язичницьких часів сформувалися певні обряди і традиції, пов'язані з цим містичним днем. Вважається, що Сонце потрібно зустрічати весело і шумно. З приходом християнства небесне світило припинили обожнювати, але давні звичаї нікуди не зникли. Досі у цей день діти співають колядки, а дорослі готують узвар.

Нагадаємо, "Астероїд Судного дня" подарував астрономам неймовірний сюрприз: знайдено сліди.

Як повідомляв Знай.uа вчені пророкують Землі "повернення" на 3 млн років назад.

Знай.uа писав, Нібіру вперше зняли на камеру: планета-вбивця вже близько.