Після кількох місяців пошуків у тропічних лісах на сході Бразилії вчені змогли зробити фото самки "топаколо штреземанна" - це вид птахів, яким найбільше загрожує вимирання.

Передає American Bird Conservancy.

Це птах середнього розміру з довгим хвостом і характерними щетинками на лобі.

Як кажуть науковці, у світі є лише кілька представників виду, оскільки їх середовище проживання скорочується із-за того, що тропічні ліси стрімко вирубують. Merulaxis stresemanni не може похвалитися розміром або забарвленням, але птах прекрасно співає.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Вперше птах був помічений ще в 1830-х роках, і з тих пір його бачили лише кілька разів. Однак, 12 і 14 грудня 2018 року бразильські вчені знову змогли побачити рідкісну птицю.

Нагадаємо, Питбуль, якого врятували від жорстокого спорту, вперше спробував піцу. Він мало не збожеволів від задоволення

Собачі бої – жорстокий спорт, від якого страждає безліч тварин. Всі небезпеки і труднощі цього заняття на собі випробував пітбуль на прізвисько Фін. Його бійцівські прізвисько – Могутній Фін.

Багато хто вважає пітбулів небезпечними навіть самих по собі. А ті собаки, яких навчають битися, дійсно є небезпечними.

Хоча про Фінне цього взагалі не скажеш. Його можна назвати яким завгодно, але точно не небезпечним. Пес неймовірно доброзичливий і милий.

Коли Фінн спробував свій перший шматок піци, він був у захваті! Він вів себе так, наче зараз зійде з розуму від задоволення. Пес не міг повірити своєму щастю: невже він справді зможе насолоджуватися такими ласощами.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Вчений кілька років знімає на відео дивну життя самих маленьких істот на Землі: вони оточують нас всюди

Американець на ім'я Джеймс, робить відеоблог про мікроорганізми опублікував цікаве відео, на якому знято смерть одноклітинного організму. Вже в кінці грудня цей ролик, знятий через мікроскоп, завирусился на Reddit.

Також "Знай.ua" писав про те, що Найдавніші печерні малюнки виявилися зоряними картами: це кардинально змінює історію людства