Американське космічне агентство NASA наблизилося до найвіддаленішого космічного об'єкта, який відомий людству. Це вдалося здійснити за допомогою апарату New Horizons.

Камери апарату New Horizons зафіксували астероїда Ultima Thule на відстані 6,4 млрд км від Землі в темній і пустельній космічної галузі космосу Пояс Койпера. Зараз Ultima Thule, що означає "крайній рубіж", це найвіддаленіше тіло, до якого вдалося дістатися космічним апаратам.

New Horizons пересувався зі швидкістю понад 50 тис. км/год і наблизився до поверхні стародавнього астероїда на 3,5 тис. Км. Передача відеозапису астероїда тривала з затримкою в 10 годин.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відзначається, що унікальність Ultima Thule в тому, що він вдає із себе релікт з часів народження Сонячної системи і може дати відповіді на деякі питання про походження планет. Завдяки замороженому станом астероїд досі перебуває в первозданному стані.

Нагадаємо, що вчений з Даремського університету, що у Великобританії, Джейкоб Кегеррей розповів про справжню катастрофу в Сонячній системі. Вона сталася ще кілька мільярдів років тому, проте її наслідки відчутні досі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ілон Маск заявив, що першим мешканцем Марса стане штучний суперінтелект. За словами генерального директора SpaceX, ймовірність цього досягла в його розрахунках 30%.

Також портал "Знай.uа" писав, що команда фізиків запропонувала нову теорію того, як було влаштовано світ до Великого вибуху. На їхню думку, наша Всесвіт з'єднується зі своєю дзеркальною копією, де час іде задом наперед.