Китайський космічний зонд, у складі якого знаходиться посадковий модуль і місяцехід, здійснив посадку на зворотному боці Місяця. Це величезний крок для людства, і чи не головне відкриття 2019 року на сьогоднішній день. “Чан'є-4” став першим космічним апаратом, який здійснив м'яку посадку на зворотній стороні супутника Землі. Тепер людство може зблизька побачити поверхню Місяця з тієї сторони, яка ніколи не показувалася людству.

“Прилунення” відбулося в 10:26 за Пекінським часом 3 січня (5:26 за Києвом). Зонд стартував 8 грудня з космодрому Січан, досяг Місяця 12 грудня, а 30 грудня вийшов на розрахункову орбіту. Досить за короткий проміжок часу завдяки підрахунками експертів, супутник зміг приземлитися на Місяць, причому не пошкодивши корпус. Через 26 днів після початку місії апарат сіл в районі Південного полюса в кратері Ейткен. Попередніх прес-конференцій китайська сторона не проводила.

Оскільки пряма видимість місяцеходу недоступна, для зв'язку з ним використовують ретрансляционный супутник “Цюєцяо”. Сам зонд повинен не тільки зняти поверхню Місяця, але і досліджувати грунт, а також провести пошуки води, або живності. Все ж, це найближчим космічне тіло до Землі, так що почати пошуки позаземної цивілізації з нього буде дуже логічним ходом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що китайська компанія Huawei заробила близько 100 мільярдів доларів за 2018 рік. На сьогоднішній день це чи не рекорд. Ці цифри звучать несподівано, адже девайси компанії заборонили на всій території США, так як уряд Штатів не довіряє китайській техніці, підозрюючи її в можливості шпигунства.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple випустила нову рекламу iPhone XR. Так, яблучна корпорація вміє дивувати, і в самому ролику було знято величезну кількість людей в різнокольорових костюмах. Судячи з усього, продажі iPhone XR йдуть не так добре, як хотілося б Apple.

Знай.uа писав, що експерти назвали дату смерті Sony PlayStation 4. Варто нагадати, що консоль вже застаріла, і виробники не можуть вичавити з неї красиву картинку, обмежуючись технічними можливостями пристрою. Так і геймери тепер не можуть насолодитися красивою картинкою. Судячи з усього консоль стане непотрібною вже у 2026 році, як раз через 13 років після виходу консолі на прилавках.