В мексиканському штаті Пуебла був знайдений храм одного з найважливіших божеств доіспанської епохи Шипе-Тотека, місцеві називають його паном з здертою кожей. Досить страшне назву, як для божества.

Про це повідомляє Politeka.

Почитати це божество почали індіанці Мезоамерики. Вчені Мексики повідомляють, що крім руїн знайденого храму були виявлені також кам'яні скульптури, що зображують Шипе-Тотека. Вік творінь – приблизно 900-1150 років. Дивним є той факт, що скульптури досі збереглися, що істотно полегшило роботу вченим.

Вважається, що шанування цієї істоти, яка символізує родючість і відродження, що почалося в доацтекскую епоху, а пізніше поширилося по всій Латинській Америці ще за часів ацтеків. Віруючі в божество стверджували, що Шипе-Тотека здер з себе шкіру, щоб нагодувати людей. Крім того, вважалося, що він насилає на людей хвороби, епідемії, сліпоту і глухоту, так що це божество досить неоднозначне.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Вчені, які займалися розгадкою ритуалів тих народів заявили, що в дні весняного рівнодення аборигени відзначали свято Tlacaxipehualiztli, присвячений Шипе-Тотека. У святкуванні брали участь бранці індіанців тих часів.

Спочатку між полоненими влаштовували гладіаторські бої, а після з них знімали шкіру і виривали серце, приносячи його в жертву божеству. Пізніше жреці надягали на себе шкіру бранців під час різних ритуалів.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi приготувала новорічні подарунки для любителів ретро-стилю. Повідомляється, що китайський виробник планує випустити комплект нових гаджетів за доступною ціною. Серед іншого, в ньому є механічна клавіатура, мишка, лампа, і навіть калькулятор. Коштує все це близько 8 тисяч гривень, але компанія не планує продавати цей набір поза території Китаю.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що нова платформа Epic Games Store покладе край монополізму Google. Не секрет, що від Google Play Market бере близько 30 відсотків доходу розробників собі. Деякі вважають, що це занадто багато, і корпорація добра користується своїм становище. Однак, сервіс Epic Games Store покладе цьому край. Замість 30 відсотків, він буде брати лише 12, що безсумнівно переманить розробників і виробників додатків до себе.

Знай.uа писав, що експерти назвали найпопулярніший в світі iPhone. На диво, мова йде не про новинки iPhone XS Max і XS. Мова йде про старої моделі, яка підкорила серця користувачів.