Передбачається, що астрономи стали свідками моменту перетворення зірки в чорну діру.

Група вчених, ймовірно, вперше зафіксувала, як зірка перетворюється в чорну діру. Результати дослідження були представлені на що проходить в Сіетлі конференції Американського астрономічного товариства. Про це зазначено на сайті NASA.

За словами вчених, явище відбулося ще 200 млн років тому. Однак лише зараз "світловий сигнал" досяг нашої планети. Він був помічений астрономами в червні минулого року.

Явище схоже на вибух наднової - коли різко зростає яскравість зірки і викидається величезний обсяг енергії.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Це явище отримало назву AT2018cow, причому останні три букви "cow" перекладається з англійської, як "корова". У підсумку в науковому співтоваристві його стали іменувати "Коровою".

Вчені також зазначили, що вибух був у десятки разів яскравіше, ніж вибух "типовою наднової". При цьому викид енергії в цьому випадку був мінімальним, що також не типово. Це і послужило приводом для припущень, що астрономи стали свідками народження чорної діри.

Раніше ми писали, що астрономи повідомили деталі загадкових сигналів, вони виходять від далекої галактики. Сигнали зафіксував телескоп, який знаходиться Канаді.

Точне походження сигналів досі не визначено. Серед 13 швидких радіоімпульсів, які назвали FRB, був один незвичайний сигнал, який постійно повторювався. Він изходил з одного і того ж джерела, який був розташований на відстані в 1,5 мільярда світлових років (до 10 трильйонів кілометрів).

Інгрід Стейрс, астрофізик з університету Британської Колумбії, повідомила, що якщо є ще один такий сигнал, можна припустити, що там їх може бути ще більше. При великій кількості джерел, які доступні для вивчення, ми можемо зрозуміти ці космічні таємниці: звідки вони і що їх викликає.

Нагадаємо, що астрономи зафіксували загадкове привітання з космосу.

Як повідомляв раніше "Знай.uа" нам постійно брехали: що насправді означає сигнал "SOS".

Також Знай.uа" писав про те, що таємничий сигнал з космосу поставив вчених на вуха.