Учені з Нідерландів створили першу тривимірну віртуальну модель надмасивної чорної діри в центрі Чумацького Шляху. Нарешті-то вченим вистачило відомостей про це космічному тілі, щоб візуалізувати чорну діру наочно.

Чорна діра — область простору, в якій гравітація настільки сильна, що навіть світло не може її покинути. По суті, вона здатна поглинати будь-яку енергію, і навіть промені світла засмоктуються в воронку чорної діри.

Після запуску проекту Event Horizon Telescope, який об'єднує потужності більшості найбільших радіотелескопів світу, вчені з Нідерландів змогли побудувати комп'ютерну модель Sgr A*, яку оточує кілька десятків зірок і кілька великих хмар газу.

Тепер подальше вивчення чорної діри стане більш простим процесом, адже її можна візуально оглянути.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Світ, який ви бачите, виходить з матерії, яка зникає в чорній дірі вихреподобным чином, за екстремальних умов вона стає полум'яної і починає світитися. Потім це світло відхиляється і деформується через потужної гравітації чорної діри", - пояснює Давелаар. таким чином виходить дуже красива картина прямо в космосі.

Нагадаємо, що не секрет, що Samsung планує випустити смартфон без вирізу на екрані, але з невеликим отвором під камеру. Судячи за даними аналітиків, презентація пристрою повинна відбутися в лютому 2019 року. Однак, Huawei вирішила обігнати свого конкурента, і вже в грудні 2018 року представить смартфон з точно такою ж особливістю.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Apple завжди неприємно дивує світ вартістю своїх нових девайсів. Однак, з виходом нових, більш старі моделі значно дешевшають, і цей випадок не став винятком. iPhone 8 на даний момент подешевшав для українців на 40% від початкової ціни, і його з легкістю можна придбати за 16-18 тисяч гривень.

Знай.uа писав, що чорна смуга Windows 10 триває. Відразу після того, як Microsoft виправила існуючі баги, користувачі операційки помітили ще одну несправність. Windows Media не може більше використовувати пошук.