Буквально нещодавно дослідники вперше змогли спостерігати поблизу матерію, яка обертається навколо чорної діри у Всесвіті. Здійснити це вдалося завдяки спеціальному приймальнику ESO GRAVITY, передає видання Science.

Наголошується, що чорна діра розташовується в серці Чумацького Шляху. Згідно з підрахунками вчених, маса її дорівнює чотирьом мільйонам сонячних мас. Навколо неї обертається скупчення газу.

"Зафіксовані спалахи інфрачервоного випромінювання на межах потужного об'єкта Стрілець А*, за якими вели спостереження європейські вчені, які підтвердили наявність у центрі галактики надмасивної чорної діри. За припущенням вчених, спалахи в речовині на горизонті подій цього небесного тіла провокували магнітні взаємодії в дуже гарячому газі. За допомогою приймача астрономи спостерігали за тим, що відбувається, не лише в реальному часі, але і в невідомих раніше подробицях", — вказується в повідомленні.

Уточнимо, що дане зображення є візуалізацією "побаченої" приладом картини, яка була створена з урахуванням отриманих даних:

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що австралійські вчені, які вивчають радіосигнали з космосу, не виявили ніяких радіо-хвиль на низьких частотах. І це робить космологічний феномен ще більш дивним.

Швидкі радіо-спалахи (FRB) – це сигнали, які надходять від невідомого джерела в глибокому космосі. Вперше подібні сигнали дослідники виявили ще в 2007 році. З тих пір ще кілька десятків подібних спалахів було задокументовано.

Нагадаємо, що легендарний британський учений Стівен Хокінг описав загибель усього людства у своїй останній книзі "Короткі відповіді на "великі питання".

Як повідомляв портал Знай.uа, міжнародна група вчених з Каліфорнійського університету в Ріверсайді (США) дізналася, чому в деяких галактиках, які потрапляють у галактичні скупчення, відбувається загадкове припинення утворення нових зірок.

Також портал Знай.uа писав, що зіткнення чорних дірок з масами, мільйони чи мільярди разів перевершують Сонце, може виявитися звичайним явищем у Всесвіті.