У новому дослідженні провідних науковців йдеться, що кальцій на стінках серцевої артерії може сигналізувати про ранній ризик серцево-судинних захворювань.

Про це повідомляють ЗМІ.

За висновком дослідників побідні захворювання найбільш поширені у чоловіків, які проживають у країнах Північної Азії та Індії.

Крім того варто відзначити, що вчені з університету Каліфорнії досліджували понад 700 осіб, з Індії, Пакистану, Бангладеш, Шрі-Ланки, Непалу і Бутану.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У результаті довгих спостережень вчені дійшли висновку, що люди з цієї географічної зони мають дуже високий ризик розвитку різного роду серцево-судинних захворювань.

Результати дослідження показали, що у чоловіків з Південної Азії (8,8%) рівень кальцифікації артерій вище, ніж у жінок (3,6%).

"Наявність і зміна кальцію в коронарній артерії може бути корисним для прогнозування ризику в цій етнічній групі і може допомогти краще визначати розумне використання статинів та інших профілактичних методів лікування", -говорить провідний автор дослідження Alka Kanaya.

Разом з тим варто відзначити, що дівчина на ім'я Чень з Китаю одного разу прокинулася і зрозуміла, що з нею щось не так. Їй здалося, що вона втратила слух. І це частково правда.

Мешканка Китаю втратила здатність чути чоловіків через рідкісне захворювання.

Надмірно напружена робота, переживання і тривоги з приводу своєї професійної діяльності призвели до того, що дівчина почала чути дзвін у вухах, також дівчину постійно нудило. Вона вирішила, що на наступний день все пройде, і лягла спати, але цього не сталося. Більше того, до ранку Чен перестала чути, що говорив її молодий чоловік.

Китаянка відправилася в лікарню, де з подивом виявила, що розрізняє лише жіночі голоси.

Хтось може пожартувати з цього приводу, припустивши, що Чен просто набридло слухати балаканину молодої людини і вона вирішила прикинутися глухою. Але, на жаль, це не так.

Отоларинголог Сяоцин припустила, що Чен втратила здатність чути низькочастотні звуки. Доктор вважає, що розвиток захворювання міг спровокувати стрес. Пацієнтка зізналася, що останнім часом працювала допізна і не висипалася.

Нагадаємо, лікарі розповіли, чому в дітей безсимптомно підвищується температура.

Як повідомляв "Знай.ua", популярний продукт виявився провокатором жіночої онкології.

Також "Знай.ua" писав, що смертельна хвороба масово косить українських військових.

У селі вакциновані діти захворіли на кір через вакцину