У дітей часто буває підвищена температура без явної на те причини та інших симптомів. Що є причиною цього та як з цим боротися розповіла кандидат медичних наук Анна Левадна.

Про це лікар детально розписала в своєму мікроблозі в Instagram.

"Підвищена температура-частий симптом у дітей.
Як правило, вона супроводжується якимись скаргами - нежить, кашель, і тд. Це-ознаки ГРВІ. Ми з вами (сподіваюся) прекрасно знаємо як протікає ГРВІ і як його лікувати.
А що робити, якщо явних скарг немає?", - йдеться в дописі Анни Левадни.

Першою причиною можуть бути вірусні інфекції. Якщо температура підвищується без будь-яких ознак ГРВІ, то можна говорити про інфекції – цитомегаловірус, вірус Епштейна — Барр, аденовіруси, ентеровіруси, арбовіруси, тощо.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Також є розеола, при якій симптомів теж ніяких немає, а температура тримається три-п’ять днів до 39-40°C. Після нормалізації температури виникає висип – дрібні рожеві плями без свербіння на грудях, шиї, обличчі та кінцівках.

Окрім того, причиною температури в дітей можуть бути локальні інфекції. Це можуть бути інфекційні процеси сечової системи, кісток, синусів, вуха, мигдалин, тощо. Вони вимагають лікування антибіотиками, тому обов’язково необхідно показати дитину лікарю.

Підвищувати температуру без інших симптомів можуть також туберкульоз, бруцельоз, хвороба котячих подряпин, лептоспіроз, сальмонельоз, токсоплазмоз, туляремія, віруси гепатиту та ін.

Серед локальних інфекцій – інфекційний ендокардит, внутрішньочеревний абсцес, гранулематозний гепатит, мастоїдит та ін. А також ювенільний ідіопатичний артрит, васкуліти, системний червоний вовчак, лейкози і лімфоми, нейробластома, гепатома, саркома і ін.

Лікар нагадує, що прорізування зубів не викликає тривале підвищення температури. Тільки у деяких дітей можливе помірне підвищення температури, частіше в день прорізування зуба до 37–38°C. під час цього можуть виникнути інші інфекції – отити, цистити, тощо. Анна Левадна також стверджує, що не варто самому ставити діагнози, завжди краще звернутися до лікаря.

Нагадаємо, що смертельний вірус забирає життя українців, лікарі б'ють на сполох: оголошено епідемію.

Також "Знай.uа" писав про те, що в Київ прийшов смертельний вірус і забрав життя першої жертви: як врятуватися.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України, нагадала українцям, що грип - небезпечна хвороба. Вона дала низку порад, як уберегтися від захворювання.