Вчений з Казахстану Кайрат Закір'янов повідомив про те, що Ісус Христос насправді був казахом. Відзначається, що поки що ніхто з інших фахівців не наважився спростувати цю точку зору.

Закір'янов вивів формулу понять kz-постулат і kz-фактор. Довести наявність kz-фактора необхідно для того, щоб встановити етнічну належність. Даний фактор демонструє, що на той момент територію завоювали кочові племена. Згідно теорії вченого, особа, яка народилася на цій території, що відноситься до тюркам і правлячому верхньому класу.

Вчений вважає, що Ісус був казахом одного з родів – албан, дулат, суан або ботпай. Але точно не єврей.

Проте на визначенні національності Ісуса казах не зупинився і в своїх міркуваннях прийшов до висновку, що всі релігії своїми коренями йдуть в Деш-і-Кипчак, а значить і християнство

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Закір'янов вважає, що християнство вже почали розносити по різним країнам казахи, які в тому числі завоювали Грецію, якої стали правити, а місцеве населення прислуживало їм.

Казахи, на думку вченого, на цьому не зупинилися і підкорили також Російську імперію, а потім увійшли до її складу, а всю славу віддали татарам. Казахами, крім Ісуса, на думку Закирьянова, також був Чингісхан, Конфуцій і Македонська.

Нагадаємо, український артист в гарячці переплутав ангела з демоном. Скандальний український балетмейстер Сергій Полунін молиться в Індії за Путіна.

Як повідомляв Знай. ua, Фаріон побачила в Кошулинском нового Ісуса. Фаріон переконана, що Україну має очолити президент-націоналіст.

Знай. ua писав, що Ляшко назвав себе Ісусом і побачив у своїй команді престарілих піонерів. Ісуса Христа були проблеми з підбором команди.