Самотність - одне з найважчих і нав'язливих станів у житті людини. Постійне почуття самотності забирає сили для життя і роботи, псує відпочинок і розхитує психіку. Однак, італійці придумали, як можна побороти цей стан.

Стефані Качіоппо, директор Лабораторії динаміки головного мозку в Школі медицини Прітцкера при Університеті Чикаго і її колеги стверджують, що почуття самотності виникає, коли хімічні сигнали, які підштовхують нас до спілкування з іншими людьми, блокуються нашим встреваженним свідомістю, і замість цього мозок концентрується на небезпеки і тривозі, пригнічуючи бажання соціалізуватися. Подібно до того, як почуття спраги говорить нам про брак води, почуття самотності - ознака того, що кожній людині потрібні соціальні контакти. Про хід експерименту доповіло видання "Naked Science".

В ході дослідження, проведеного в 2013 році за участю 31 людини, інша дослідницька група виявила, що пероральне введення людям дози аллопрегнанолона, отриманого з прегненолона, надає заспокійливу дію на мигдалини учасників - зони мозку, що відповідають за емоційне сприйняття і очікування неприємних реакцій.

За словами дослідниці, мета експерименту полягає не в тому, щоб усунути саме почуття самотності, а в тому, щоб не дати цьому почуттю заподіяти шкоду душі і тіла. Якщо вченим вдасться допомогти умам одиноких людей, це не тільки допоможе одинакам зав'язати знайомство і не уникати один одного, але і знизить негативний вплив цього почуття на здоров'я людини.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав: "Кава кожен день: що наш улюблений напій робить з нашим організмом. Медики розповіли про вплив кави на організм людини"

Ще портал "Знай.ua" писав про топ-10 побічних ефектів антибіотиків, про які повинен знати кожен. Двоїться в очах, фарбуються зуби, настає депресія, і не тільки.

Ще раніше портал "Знай.ua" писав про те, чому ми страждаємо від головного болю. Лікар розповіла, чому постійно болить голова. Потрібно позбутися всього від двох звичок.