Вчені з'ясували, що аспірин збільшує тривалість життя і захищає від раку. Прийом аспірину дозволяє сильно полегшити проведення терапії і значно збільшити тривалість життя.
Такого висновку дійшли дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско. Результати своєї роботи дослідники опублікували в Journal of Experimental Medicine.
За даними вчених після ряду досліджень, стало відомо, що аспірин позитивноо впливає на тривалість життя хворих на рак з геном PIK3CA. Також експериментальним шляхом стало відомо, що аспірин дозволяє пом'якшити вплив хвороби на організм. Пацієнти, які його вживають, легше переносять лікування хвороби.

Вчені також довели, що при щоденний прийом аспірину 75 добровольців з мутацією гена PIK3CA ймовірність вижити в наступні п'ять років зросла з 25% до 78% Даний експеримент був проведений з пацієнтами з експериментальної групи.
При цьому лікарі-онкологи підкреслили, що на звичайні гени PIK3CA регулярний прийом аспірину ніяк не вплинув. Дослідження ж вчених проводилося лише щодо окремих видів раку.
Фахівці заявили, що необхідно провести подібні дослідження і для інших різновидів онкологічних захворювань - це може збільшити перспективи успішного результату лікування у хворих іншими формами раку.