Ківі – це плід деревоподібної ліани Актинідії, чиєю історичною батьківщиною є Китай. З цієї причини його часом називають китайським агрусом. Ківі – це не тільки смачний, але і неймовірно потрібний для нашого здоров'я фрукт.

Вчені переконалися в тому, що плоди ківі містять в собі більше речовин-антиоксидантів, ніж багато інших фруктів.

Згідно з результатами дослідження японських фахівців Університету Тейкіе, ківі можна сміливо називати найкориснішим фруктом, передає Хвиля.

"У ківі міститься набагато більше поліфенолів, ніж у грейпфрутах, апельсинах, мандаринах і яблуках", - заявили японські фахівці.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зазначимо, поліфеноли — це органічні рослинні хімікати, які необхідні рослинам для захисту від комах, грибків і вірусів.

Вони захищають клітини організму від руйнівної для них впливу вільних радикалів, які можуть пошкодити клітинні мембрани, генетичний матеріал, ліпіди і білкові структури.

Поліфеноли запобігають розвиток виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, спричинених стресом і вживанням алкоголю. Ці речовини мають протизапальну, антибактеріальну та противірусну дію, запобігають тромбоз і атеросклероз, освіта гістаміну і виникнення алергії, накопичення холестерину в судинах.

Досвідченим шляхом японські вчені встановили, що вживання 3 плодів ківі в день підвищує рівень антиоксидантів в крові до рівня, практично повністю нейтралізувати шкідливий вплив вільних радикалів.

"Це означає, що при вживанні ківі значно зменшується ризик інфаркту, хвороби Альцгеймера і Паркінсона, раку та інших небезпечних захворювань, пов'язаних з порушенням цілісності клітинної структури", — зазначили автори роботи перевагу ківі перед багатьма фруктами.

Також у ківі міститься унікальна знежирена форма вітаміну Е, потенційного антиоксиданту, який знижує рівень холестерину і зміцнює імунітет людини.

Нагадаємо, ківі є фруктом, в якому міститься багато вітамінів і корисних мікроелементів. Проте далеко не всім він буде корисний і здатний завдати більше шкоди, ніж користі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", уролитін А, що міститься в гранаті, зменшує запальні процеси кишечнику. Дослідники з Університету Луїсвілля в Кентуккі визначили природне з'єднання, яке надає протизапальний ефект.

Також "Знай.uа" писав, чай улун або wū lóng ("темний дракон") перешкоджає розвитку ракових клітин молочної залози. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Сент-Луїса після того, як вивчили потенційні переваги різних видів чаїв в онкотерапії.