Іноземні компанії розробляють цифрову копію людини, яка повинна замінити її в майбутньому. Технології дозволять повністю скопіювати особистість людини.

За таку розробку взялися компанії "Replika", "Eter9" і "Eterni.me", пише "Politeka".

Стартап ЄReplikaЄ з'явився за трагічних обставин - Євгенія Куйда заснувала компанію після загибелі чоловіка. Вона попросила друзів і близьких завантажувати електронні листи чоловіка в нейромережу та плувала свторити спеціального чат-бота з отриманої інформації.

Над цифровою копією людини також працює стартап "Eter9". Компанія розробляє цілу соціальну мережу на базі штучного інтелекту. Система постійно навчається у користувача і поступово створює цифровий дублікат. Передбачається, що вона зможе жити навіть після смерті користувача.

Аналогічне винахід у компанії "Eterni.me". Технологія заснована на зборі постів користувачів в соцмережах і створює імплантацію свідомості людини в додатку. За словами авторів, вони хочуть зберегти спогади, ідеї та історії мільярдів людей на цілу вічність. Цифрові копії будуть зберігається в віртуальному світі за типом бібліотеки.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У свою чергу вченим Колумбійського університету в Нью-Йорку вдалося створити пристрій, який аналізує людські думки і перетворює їх в усне мовлення. Таким чином дослідники сподіваються допомогти людям, які втратили здатність говорити. За словами вчених, їм вдалося продемонструвати, що думки людей можна декодувати, застосовуючи відповідну технологію, і в результаті почути і зрозуміти. Такий винахід також дає поштовх до винайденню цифрової копії людини.

Нагадаємо, що вчені спроектували космічний корабель майбутнього: маленьке село, своя ферма та цілі покоління.

Як повідомляв "Знай.ua", вчені запропонували дивний спосіб лікування хворої спини: усміхайтеся.

Також "Знай.ua" писав, що вчені поділилися унікальним відео Землі через 250 мільйонів років.