Всі знають, що найбільш популярними серед немедикаментозних методів лікування є спорт та правильне харчування. Але якщо ви не прихильник дієт і активного ведення життя для вас ще не все втрачено.

Зовсім недавно стало відомим, що оптимізм може бути ключем до подолання хронічного болю.

Раніше, звичайно ж всі і так знали про вплив емоцій на здоров'я, але в основному, в негативному аспекті. Стрес міг бути збудників виразок, а гнів міг спровокувати хвороби серця.

Раніше було досліджено, що під час воєн в Іраку і Афганістані, близько 21000 ветеранів, які були позитивно налаштовані мали менший ризик винекнення головного болю, болю в голові та суглобах.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

«Дивним виявилося те, що оптимізм діяв як щит для солдатів на бойові стреси і травми» - прокоментувала ведуча дослідниця Afton Hassett з Мічиганського університету в Анн-Арбор.

Детальні аспекти дослідження свідчать про те, що :

- 37% солдатів повідомили про спалахи болі в новій області тіла ;

- 25% відчували біль в спині ;

- у 23% виникла нова біль у суглобах ;

- і 12% мали біль у голові.

Результати підтвердили те, що оптимізм зміг зменшити ризик розвитку нового болю на 11% після прибуття на місце бойових дій.

На противагу цьому,у солдатів з низьким рівнем оптимізмом є ризик збільшити ймовірність появи нового болю на 35% і вище.

Нагадаємо, що "Знай.ua" раніше писав про те, як розпізнати небезпечну хворобу.

Також "Знай.ua" повідомляв про те що їсти, щоб бути здоровим.

Як писав "Знай.ua" вчені знайшли саме той засіб від усього.