Нещодавно вчені з університету Ноттінгем Трент з'ясували, що коти, власники яких нервові або тривалий час переживають стрес, частіше страждають від різних захворювань. Про це пише видання PsyPost.

За словами фахівців, багато котячих притулків, коли прилаштовують тварин, звертають увагу в основному на матеріальні фактори (власне житло, забезпечення збалансованого харчування, фінансовий достаток). Але, якщо вірити останнім дослідженням, на здоров'я кота серйозно впливає також те, як з ним спілкується власник.

Під час експерименту вчені обстежили 3331 людей і їх улюбленців. В результаті вони виявили цікаву тенденцію. Так, певні особистісні характеристики власників впливають на поведінку і самопочуття котів.

Як виявилося, люди, які весь час нервують, частіше повідомляли про те, що їх тварини часто хворіють, мають зайву вагу або навіть ожиріння, бувають неслухняні, агресивні і тривожні.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

У той же час у спокійних і приємних власників тварини були здоровими, спокійними, а екстраверти могли похвалитися високим рівнем комунікабельності своїх вихованців.

Тепер вчені планують проводити більше таких досліджень, щоб більш ретельно вивчити поведінку і стан котів. Адже в цьому дослідженні всі результати отримані тільки зі слів власників пухнастиків.

Нагадаємо, що собаки загрожують існуванню майже 200 видів по всьому світу. До цього часу впливу на дику природу з боку бродячих собак і улюбленців з вільним пересуванням ніхто не приділяв уваги.

Як повідомляв портал Знай.иа, дослідники провели опитування 7000 респондентів у віці 12-70 років по всій території України. Результати показали, що в цілому по Україні 48% респондентів заводять кішок, а 44% - собак.

Також портал Знай.иа писав, що цуценяті чихуахуа по імені Туді вже 10 тижнів, а він залишиться таким крихітним, що їсть з кришечки. Туді має зріст 6 сантиметрів, і хоча він розвивається нормально, але ніяк не може вирости. Зоологи називають його найменшим псом у світі.