Японці серйозно досягли успіху в космічних технологіях. Вони довго працювали над розробкою високотехнологічного зонду, а потім - чекали, поки він добереться до астероїду. Відомо, що апарат летів до космічного об'єкта 4 роки.

Про це стало відомо завдяки повідомленням японських ЗМІ.

астероїд
астероїд

За інформацією журналістів, японський космічний корабель успішно добрався до астероїда Рюгу. Фахівці і вчені, які займалися запуском апарату, зустріли новину з бурхливою радістю та оплесками. Відомо також, що в 2020 році апарат повинен почати шлях назад на Землю.

Варто нагадати, що апаратура американської станції Mars Insight в останні 72 години зареєструвала на Марсі незвичайний звук низької чистоти. Його зафіксували на північ від екватора в районі нагір'я Елізій.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

астероїд
астероїд

Про це повідомив Дон Бенфілд – планетолог з Корнеллського університету. Цей дивний, таємничий шум тривав близько 100 секунд. Бенфілд розповів, що існує кілька ймовірних джерел звуку. Це міг бути схід лавини, який стався неподалік від апарату, сильне атмосферне обурення або метеор, який потрапив в атмосферну оболонку планети.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що астрономи офіційно підтвердили існування чотирнадцятого за ліком супутника Нептуна. Їм вдалося це зробити за допомогою космічного телескопа Hubble і нової техніки обробки зображень. Об'єкт, який вперше було помічено на зображеннях 2004 року і позначений як S/2004 N1 або Нептун XIV, тепер має назву Гіпокамп. Його назвали на честь царя риб – давньогрецького міфічного персонажа.

Нагадаємо, зонд Insight почав щоденну трансляцію з Марса. Тепер в будь-який момент можна дізнатися, як йдуть справи на Червоній планеті.

Як повідомляв Знай.uа Росія випробувала новий атомний підводний човен "Посейдон": відео.

Знай.uа писав, найоплачуваніші вакансії в Україні: кому платять від 60 до 140 тисяч гривень.