Нещодавно генеральний директор Amazon і Blue Origin і найбагатша у світі людина Джефф Безос заявив, що в недалекому майбутньому людство буде жити в «гігантських космічних колоніях», а не на поверхні Землі.

Польоти на інші планети вимагають багато енергії, у той час як космічні бази будуть розташовуватися близько до Землі. На думку Безоса, важка промисловість і видобуток корисних копалин перемістяться в інше місце в Сонячній системі. Про це повідомляє Space News.

«У підсумку наша планета повинна перетворитися виключно на житлову зону і базу легкої промисловості. Земля — перлина Сонячної системи. Навіщо нам займатися тут важкою промисловістю? Це нонсенс», — впевнений глава Amazon.

Також він розповів, що час і кількість енергії, необхідні для переміщення між планетами, дуже великі. Але при наявності гігантських космічних колоній, подорожі до яких не такі затратні, людство зможе відвідувати Землю.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Разом з тим Безос наголошує, що Земля — дуже красиве місце, щоб його покидати, а тому навряд чи знайдеться багато людей, які захочуть назавжди покинути рідну планету.

«Ми відправили роботизовані зонди на кожну планету в Сонячній системі, і наша планета — найкраща з усіх. А моїм друзям, які хочуть переїхати на Марс, я зазвичай кажу: «Зроби мені ласку, спершу поживи на вершині гори Еверест хоча б рік і подивися, чи сподобається тобі, адже навіть ці умови — рай порівняно з Марсом», — зазначив глава Amazon.

При цьому він додав, що комерційні космічні польоти коштують дуже дорого, тому що в пріоритеті надійність і безпека. Принципи змушують індустрію дотримуватися консервативних систем запуску.

Людству необхідно більше практики, щоб довести цінність і безпеку багаторазових ракетних систем. Найчастіше космічні апарати можуть мати лише пару десятків запусків на рік, виводячи корисні вантажі на орбіту, — до успіху такими темпами не прийти, впевнений мільярдер.

Як відомо, Безос і його команда в Blue Origin працюють над тим, щоб дозволити людству детальніше вивчати космічний простір. Приміром, в планах у них посадити на Місяць роботизований космічний вантажний корабель у 2023 році.

Нагадаємо, що за останнє десятиліття кількість мільярдерів у світі подвоїлася і в 2018 році їх число досягло 2 208 осіб.

Як повідомляв портал Знай.uа, американські компанії Amazon і General Motors збираються інвестувати велику суму в стартап Rivian, який нещодавно представив електричний пікап Rivian R1T і электрокроссовер Rivian R1S.

Також портал Знай.uа писав, що у рейтингу 500 найдорожчих світових брендів, компанія Amazon посіла перше місце.