Невідому досі статую виявили під час будівництва дороги в Луксорі. Археологи спершу не діставали її з-під землі відразу. Побоювались, що у зв’язку із різкими кліматичними змінами пам'ятка родом із давнини може зруйнуватися.

Як стверджує глава управління у справах пам'яток древності провінції Мухаммед Абдель Азіза, біля статуї знаходиться тіло лева і людська голова. Примітно, що саме цей факт робить її практично аналогічною відомому Сфінксу у Гізі.

Статую Сфінкса в Гізі створили під час правління фараона Хефрена, це четвертий фараон династії Стародавнього царства (3200-2400 року до н. е..). Древній експонат визнаний найбільшою статуєю в світі.

Варто відзначити, що новий пам'ятник виявили на дорозі, яка з'єднує храм Луксора з храмовим комплексом в Карнаці.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше повідомлялось про фред з неоліту - археологи відкопали неймовірний 6500-річний скелет. Відзначається, що поряд з ним лежали кам'яна сокира і зернові насіння рослини.

Група дослідників, що займається проведенням розкопок у федеральній землі Баварія (Німеччина) натрапили на скелет, який добре зберігся. Вражає те, що знайденим решткам приблизно 6500 років.

Як відзначили науквці, знайдені останки належать одному з жителів населеного пункту епохи неоліту. Скелету вчені дали ім'я - Фред. Також поруч з ним знайшли кам'яну сокиру і насіння зернової рослини.

Нагадаємо, заколювали і вирізали серця: в Перу вбили сотні дітей. Стародавня цивілізація "чиму" намагалася умилостивити богів за допомогою кривавої жертви. Дослідники із університету Тулейн знайшли в Перу місце масового поховання XV століття, де зберігаються сотні останків дітей і лам.