Американські вчені виявили істоту, яка може жити вічно. Вона мешкає у теплих південних морях.

Усі істоти, яка живуть на планеті Земля, мають свій цикл. Усі вони народжують, ростуть, розвиваються та помирають. Однак на нашій планеті існує унікальна форма життя, яка розірвала шаблони та цикли — безсмертна медуза Turritopsis nutricula.

Місцем її перебування стали теплі води південних морів. Спочатку медузи Turritopsis Nutricula жили в Карибському морі, проте поступово почали розширювати ареал свого проживання. Тепер цю медузу можна зустріти майже в усіх морях тропічного і помірного поясів.

Медуза має невеликі розміри тіла - 3-5 мм в діаметрі. Її безсмертя залежить від унікальної здатності — медуза може самостійно відновлюватися або змінювати стан клітин до початкового новонародженого стану.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Теоретично, цей цикл здатен повторюватися до нескінченності, що робить дану істоту потенційно безсмертною. Після того, як медуза досягла дорослого віку, вона покривається твердою плівкою. У цьому хітиновому покриві вона занурюється на дно. Після цього вона перетворюється в поліп.

Під твердою оболонкою відбувається процес оновлення клітин, який повертає організм медузи до первісної стадії. Після цього медуза виривається зі своєї шкаралупи та продовжує свій життєвий цикл, поки знову не постаріє.

Вчені зацікавилися цим феноменом і почали його ретельно вивчати. Передбачається, що медуза навчилася керувати своїми генами та впливати на формування нових клітин. Однак вчені поки не розуміють, як живому організму вдається повертати час назад.

На даний момент відомо, що медуза і її клітини після чергового виходу з хітинової кірки перебувають в стані, як після народження. При цьому відомо, що клітини будь-якого організму старіють і не можуть оновитися або змінити свій стан.

Нагадаємо, що вчені-герондологи повідомили, що у світі вже почали народжуватися люди, які зможуть прожити до 150 років

Як повідомляв "Знай.ua", вчені розгадали секрет знатного вікінга з острова Бьерке.

Також "Знай.ua" писав, що екзотичний ритуал, від якого кров холоне в жилах.