Планета Меркурій оказалась намного ближче до Землі, ніж Венера.

Дослідники з Алабамського університету стверджують, що перша планета Сонячної системи насправді ближче до Землі, ніж у середньому — до Венери, пише Physics Today.

Як пояснив провідний автор астрономічної наукової роботи Тому Стокман, він разом з колегами використовував математичний метод, який вони розробили особисто і визначив, що при усередненні по часу найближчим сусідом Землі є Меркурій.

Сонячна система

Справа в тому, що відстані між планетами в нашій системі зазвичай оцінюються на основі відстані до Сонця.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Але команда вважає, що це не зовсім вірно, так як засноване на середній відстані від планети протягом її орбіти Сонця.

Як пояснили дослідники, коли Земля і Венера перебувають на своєму найближчому підході, їх відстань становить приблизно 0,28 а.е (астрономічна одиниця, яка становить 149597870,7 км)

"Але так само часто обидві планети знаходяться на великій відстані, тоді Венера знаходиться на стороні Сонця навпроти Землі, на відстані 1.72 а.е.", — говорить Стокман.

Венера і Меркурій

Тому дослідники провели моделювання, засноване на двох припущеннях — що орбіти планет приблизно окружні, і що їх орбіти не знаходяться під кутом відносно один одного.

Моделювання показало, що в середньому Меркурій знаходиться ближче до Землі, ніж Венера.

На щастя, малоймовірно, що цей новий спосіб вимірювання відстані між планетами буде використовуватися в майбутньому.

Дивіться також: Подорож на край Всесвіту

Нагадаємо, що а американські вчені виявили істота, яка може жити вічно. Вона мешкає в теплих південних морях.

Як повідомляв раніше Знай.uа, американські вчені з'ясували, що на нашій планеті може наступити вічна зима. До таких наслідків може призвести виверження гігантського вулкана, розташованого в Єллоустонському національному парку.

Також Знай.uа писав про те, що Джо Диспенза – перший вчений, який зайнявся дослідженням свідомості на реальність, спираючись на науку.