Неймовірне відкриття зробили американські дослідники з університету Кларксон. Як з'ясувалося примар і потойбічних істот бачать ті люди, які проживають у хворих з точки зору медицини, житлах.

Вчені зібрали багато даних людей, які нібито проживають з примарами і зайнялися їх детальним дослідженням. В результаті вони виявили одну величезну деталь, яка об'єднує всіх.

Так всі будинки, стіни і підлоги цих приміщень, були вражені грибком — чорною пліснявою (Stachybotrys chartarum), яка утворюється в погано провітрюваних приміщеннях з підвищеною вологістю. Цей небезпечний патоген впливає на здоров'я людей.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Фахівці дізналися, що чорна цвіль виділяє вкрай небезпечні для людини токсини, які викликають нудоту, головні болі і різні запалення на шкірі.

Спори грибка потрапляють в легені і викликають захворювання дихальної системи. Більше того, ця цвіль може викликати у людини важку депресію і стати причиною слухових і зорових галюцинацій.

Особливо часто чорна цвіль вражає будинку старої споруди, які погано провітрюються і в яких не була передбачена система вентиляції. А де найчастіше мешкають привиди? У старовинних будинках!

Вченими також перевірявся повітря, в приміщеннях, де нібито мешкають привиди. У 2015 році Шейн Роджерс, доцент кафедри цивільного та екологічного інжинірингу з'ясував, що у всіх взятих пробах повітря, присутні спори чорної цвілі. На думку дослідника, цей патоген може викликати не тільки алергію і астму, але і серйозно вплинути на функції мозку.

Вперше діагноз під назвою "синдромом слабкості" або "SBS" був поставлений в 2007 році жителям Меріленда, які проживали у будинках, уражених чорною пліснявою і скаржилися на галюцинації.

Рітчі Шумейкер, який вивчав симптоми цієї хвороби, з'ясував, що у пацієнтів була порушена "неврологічна функція".

Яким небезпечним може бути грибок і як вплинути на здоров'я, на своєму прикладі змогла переконатися 29-річна британка на ім'я Емма.

У 2014 році вона переїхала в будинок, в якому стіни у ванній кімнаті були вражені чорною пліснявою. Незабаром у дівчини почалися проблеми зі здоров'ям: головні болі, запаморочення, галюцинації.

Нагадаємо, одного разу чоловік, житель Техасу (США), вирішив прогулятися лісом, який розташовувався по сусідству з будинком. Так звичайна прогулянка перетворилася на епізод з фільмів жаху.

Як повідомляв портал "Знай.uа", невідома істота тримала в страху ціле село Ла-С'єрра в передмісті Пуерто-Нарі, Колумбія.

Також "Знай.uа" писав, хлопець, який проживає в місті Норкросс, штат Джорджія, США, розповів про неймовірну зустріч з прибульцями, яку йому вдалося пережити в 2014, у віці 12 років.