Вчені виявили, що величезний космічний камінь, який отримав назву "апокаліптичний астероїд", прискорює своє обертання.

Нове дослідження Університету Арізони показало, що обертання Бенну з плином часу збільшується в міру його переміщення через вакуум, пише Metro.

Будь-яка зміна в русі величезного астероїда, як вважають деякі експерти, може призвести до зміни траєкторії польоту, а значить до зіткнення з Землею.

Астероїд Бенну

З іншого боку, прискорене обертання означає, що Бенну може "втратити частку себе або вибухнути на частини", а значить втратити свою руйнівну силу.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

До такого висновку дослідники прийшли після того, як проаналізували дані, отримані за допомогою зонда OSIRIS-REx компанії Nasa. З'ясувалося, що обертання об'єкта прискорюється на секунду в кожному столітті.

"Бенну шириною в п'ять футбольних полів і важить близько 79 мільярдів кілограмів, що в 1664 рази більше, ніж "Титанік", — заявив старший науковий співробітник лабораторії Місяця і планети в Університеті Арізони Майк Нолан.

Астероїд Бенну

Раніше висловлювалися припущення, що астероїд може зіткнутися з Землею. Гіпотетично це може відбутися між 2175 і 2199 роками. Шанси на зіткнення становлять 1:2700. Але зміна траєкторії з невідомих причин може збільшити ймовірність.

Як стверджують дослідники, Бенну досить великий, щоб знищити місто, але пряме зіткнення швидше за все знищить лише частину населення Землі. Правда, катаклізми та хмара пилу, яка підніметься в небо може негативно позначитися на кліматичних умовах, а значить виживання різних видів, які мешкають на нашій планеті.

Дивіться також: Осмислення. Астероїди. Discovery.

Нагадаємо, апарат NASA OSIRIS-REx передав на Землю нові знімки астероїда Бенну.

Як повідомляв портал "Знай.uа", над Берінговим морем стався другий за потужністю за останні 30 років вибух метеорита.

Також "Знай.uа" писав, що станеться з нашою планетою через 250 мільйонів років.