Британські підлітки створили презервативи, які змінюють колір у разі виявлення захворювання у партнера. Винахідники виявилися троє підлітків, віком 14, 14 та 13 років.

Групу юних геніїв з Лондонської академії Ісаака Ньютона складають: Дааньяль Алі, Муаз Наваз і Чираг Шах. Вони заявили, що захотіли створили саме такий "винахід" після того, як ознайомилися з тривожною світовою статистикою венеричних захворювань.

Ідея трійці в тому, щоб на поверхні "розумного"презерватива розмістити спеціальні антитіла. Вони будуть взаємодіяти з антигенами ЗПСШ. Під час статевого контакту з інфікованим партнером контрацептив забарвиться в той чи інший колір.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Так, у разі хламідіозу презерватив позеленіє, від герпесу пожовтіє, при зустрічі з вірусом папіломи порожевіє, а від контакту з сифілісом кондом придбає миленький волошковий відтінок. Такий собі експрес-тест, з паралельним захистом від болячок і небажаної вагітності.

Задум підлітків був відзначений топовою премією на TeenTech Awards - щорічна церемонія вручення нагород за досягнення в галузі науки, техніки та математики серед британської молоді. Юні розробники отримали грошовий приз $ 1500 і запрошення відвідати Букінгемський палац на чашку чаю з британським принцом Ендрю.

Темою змінюють колір гумових виробів вже зацікавилися світові компанії-виробники.

Нагадаємо, що заробітчани в Англії: українець винайшов прибуткову схему, Польщі нас не бачити.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, лікар-гінеколог, ендокринолог і репродуктолог Тунзала Ібадова розповіла про головні помилки щодо жіночого здоров'я. Лікар пояснює, що є ряд факторів, які ведуть до раку грудей і шийки матки.

Також "Знай.uа" писав, що медики впевнені, що еліксиру молодості не існує, але відтягнути руйнування організму можна завдяки здоровому способу життя. Дізнайся, які продукти слід виключити з раціону, щоб не постаріти завчасно.