У Єгипті знайшли ще далеко не всі стародавні загадки, які залишила історія. Так, археологи під час розкопок руїн Ком Омбо поблизу Асуана виявили стародавній порт. За словами вчених, його використовували для перевезення каміння на будівництво храмів і пірамід.

Про це стало відомо завдяки повідомленням американських і європейських наукових видань.

Фото древнього порту

За словами журналістів, порт вдалося виявити археологічній експедиції при розкопках руїн Ком Омбо поблизу Асуана. У свою чергу секретар Вищої ради з питань древностей Єгипту Мустафа Вазірі повідомив, що порт простягається більш ніж на 100 метрів і знаходиться на відстані 200 метрів від великого кар'єру.

Фото древнього порту

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Територію очистили від річкового мулу і виявили написи і механізми для прив'язки човнів. Генеральний директор Ради Асуан і Нубії Абдул Муне Саїд зазначив, що кар'єр Гебель-ель-Силсила широко використовували з 18-ї династії фараонів. Варто також зазначити, що камінь, який використовували для будівництва храмів, таких як Аль-Карнак, Хабу, Ком-Омбо і Дендера, в основному добували в кар'єрах регіону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в містечку Вулере, на північно-заході Англії археологи відкопали дивний предмет, який належав поважній особі і представляв величезну цінність для сучасників похованої жінки.

Під час риття траншеї для прокладки труб вони натрапили на велику кам'яну плиту, яка виявилася частиною древньої гробниці. Всередині знаходилися останки жінки, похованої, імовірно, в 2200−1750 рр. до н. е. В могилі також було виявлено гострий кремінний ніж, який археологи відразу охрестили "айфоном бронзового століття".

Нагадаємо, мумія гуманоїда в Єгипті змусила серця археологів битися частіше: уфологи радіють.

Як повідомляв Знай.uа археологи розкопали неймовірний палац в Єгипті: належав великому правителю.

Знай.uа писав, археологи виявили таємний палац видатного правителя всіх часів: золотий батон і поруч не лежав.