Дослідники з Університетської клініки Саутгемптона і Університету Бангора порівняли ризики розвитку онкологічних захворювань від вживання алкоголю та куріння.

Вони зіставили різні рівні споживання спиртного з кількістю викурених сигарет.

Вино
Вино

"Наші результати показують, що «сигаретний еквівалент» пляшки вина становить п'ять сигарет для чоловіків і десять жінок тиждень", — говорить один з дослідників.

Вино
Вино

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

За словами медиків, навіть невелика кількість алкоголю сприяє розвитку онкології. Їх розрахунки вказують на те, що некурящі чоловіки, які п'ють вино раз на тиждень, на 1% ризикують захворіти на онкологію, а некурящі жінки – 1,4%. Три пляшки вина сприяють підвищенню ризику до 1,9% і 3,6% відповідно.

Варто нагадати, що Вчені з Імперського коледжу Лондона разом з науковим співробітником Хаммерсмитской лікарні Девідом Наттом зуміли створити алкоголь, який не викликає похмілля.

Група дослідників проводить клінічні випробування, а також тестує його на безпеку. Розробкою займеться компанія Alcarelle, яка вже в недалекому майбутньому почне постачання синтетичного алкоголю.

Алкоголь
Алкоголь

Наголошується, що його ефект буде схожим з «традиційними» напоями, але тяжкість на ранок більше турбувати не буде.

Як каже британський вчений Девід Натт, алкоголь вже вступив в завершальну стадію розробки і його вихід на ринок не за горами.

Але є і зворотна сторона медалі. Всьому виною – бюрократія. Алкоголь може і не з'явиться на прилавках із-за унікальних властивостей. Але вчений запевняє: все це повністю безпечно і здоров'ю не зашкодить, за печінка також не варто турбуватися – напій ніяк на неї не впливає.

Нагадаємо, Прожити тисячу років більше не фантазії безумців: всього одне відкриття перевернуло науковий світ

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Нейромережа навчилася передбачати смерть людини з точністю до секунди

Також Знай.ua" писав про те, що Ознаки наближення смерті: чого варто чекати в останні години