У Франції археологи знайшли досить несподівану знахідку. Так, у місті Шербур під автостоянкою було знайдено так званий "саркофаг", який може нести в собі вікові таємниці.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Archaeology News Network.

За словами фахівців, мова йде про кам'яний саркоф, який пробув під землею приблизно тисячу років. Відкриття було зроблено випадково під час реконструкції об'єкта. Відомо, що плита виявилася пристойних розмірів – 1,2 метри в довжину і 0,3 в ширину.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вже встановлено, що у 10-11 століттях на місці виявлення об'єкта знаходилося кладовище. Саркофаг виявився схожим на труни, які робили для Меровінгів – першої династії франкських королів, які правили протягом трьох сотень років (5-8 ст.).

На кришці вчені помітили написи, зроблені на вже мертвій латині. У самому саркофазі були людські останки, які, на жаль, не було ідентифіковано. Одне відомо точно – цей чоловік був дуже заможним, так як тільки у нього був кам'яний саркофаг. Як зазначили експерти, на місці, швидше за все, було поховано жінку. Дослідження повинні пролити світло на цей момент, вони будуть проведені найближчим часом.

Варто нагадати, що під час археологічних розкопок в Єгипті сталося щось дійсно неймовірне. Вчені несподівано натрапили на величезну кількість мумій. Однак фахівців привернуло не тільки це. Одне з поховань викликало непідробний шок у археологів. Так, експерти натрапили на одну з мумій, вигляд якої нагадував гуманоїда.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що не так давно стало відомо про те, що дослідники натрапили на зниклі частини мініатюрного човна, який було поховано разом з фараоном Тутанхамоном. Коробка з артефактами, яку булу запечатано археологом Говародом Картером, було знайдено в сховищах Луксорського музею. Артефакти, які знайшли археологи в гробниці Тутанхамона ще в 1922 році, виявили під час підготовки до виставки у Великому музеї Єгипту.

Нагадаємо, жінка випадково натрапила на середньовічний могильник з кістками: фото.

Як повідомляв Знай.uа вчені розкопали стародавнього бога: творець людей і владика неба.

Знай.uа писав, древній єгипетський артефакт, призначення якого донині невідомо.