Відомий український нейрохірург Ігор Курілець, що працює на даний момент в Міжнародному центрі нейрохірургії, під час виступу на TEDxLviv розповів, чому кожна сучасна людина має постійно самоосвічуватися.

За 8 років медичної практики Курілець провів понад 500 операцій. Як запевняє лікар, в умовах сучасності розвиток мозку – головні умови виживання людини.

Постійний розвиток мозку є обов'язковою умовою вашого існування в світі майбутнього. Кожен наш рух, почуття, думки, емоції, переживання, віра — є не що інше, як робота мозку. У світі майбутнього, де величезна кількість спеціальностей замінять роботи, чоловік повинен бути готовий до постійної самоосвіти, розвитку і самовдосконалення, щоб мати якісь переваги над штучним інтелектом. В майбутньому виживе лише той, хто розвиває свій мозок. Курілець

Популярні новини зараз
Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Лікар наочно пояснив, чому від того, чим людина "годує" свій мозок залежить якість його життя.

Реальність – це не те, що навколо, а те, як навколишнє середовище оцінює наш мозок. Справлятися з такою кількістю інформації допомагають механізми. Щоб обробляти інформацію, вибираючи важливі речі і запам'ятовуючи їх.

Так фахівець виділив два види критеріїв важливості для нашого мозку: базові потреби і емоційне забарвлення.

Базові потреби у всіх однакові. Ми хочемо жити, відчувати себе в безпеці і продовжувати свій рід.

Емоції відрізняють рутинну інформацію від важливої. Будь-яка з відомих нам емоцій призводить до кращого запам'ятовування.

Ми знаємо, що ділянка мозку, що відповідає за емоції, це мигдалеподобное тіло. Ділянка мозку, що відповідає за пам'ять, а точніше перенесення інформації з короткостроковій в довгострокову – це гіпокамп. Вони розміщені зовсім поруч і між ними є величезна кількість нервових зв'язків. Коли емоції активують мигдалеподобное тіло, воно активує гіпокамп.

Таким чином це призводить до поліпшення і прискорення доставки інформації. Іншими словами, під час емоційної активації ми краще запам'ятовуємо певні речі. Знаючи про ці особливості, ми могли б розробити більш ефективні методи навчання.

До прикладу, методики навчання майбутнього повинні включати аудіо, відео, ілюстративні матеріали, що викликають певні емоції.

Як тільки ви припиняєте вкладати щось нове в мозок, ви тупішаєте у прямому сенсі цього слова.

Нагадаємо, топ-7 головних ознак шизофренії, про які повинен знати кожен.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені знайшли універсальний діючий метод від депресії, ожиріння і болю.

Також "Знай.uа" писав, що відбувається з мозком під час галюцинацій.