Команда вчених з Південної Кореї і Росії повідомила про намір клонувати тіло лоша віком 42 тисячі років. Про це повідомляє The Siberian Times.

Всесвітні коні

Останки тварини були виявлені в Якутії в 2018 році. Вони належать двомісячному дитинчаті ленського коня. Воно загинуло після потрапляння в пастку природного походження. У лоша збереглися тіло, копита, шкіра, вовна, внутрішні органи і хвіст завдяки впливу вічної мерзлоти.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Вчені вважають, що їм вдасться виділити ДНК з тканини з неушкодженим генетичним матеріалом. Це допоможе їм воскресити вимерлий вид. Міжнародну дослідницьку групу очолює південнокорейський експерт з клонування професор Гванг У Сік. Він займається пошуками останків шерстистих мамонтів, які збереглися у вічній мерзлоті.

Кінь Черського або ленський кінь – зниклий вид представників мамонтових. Вони мешкали в арктичних степах Колими, Ямалу і узбережжя Північного Льодовитого океану в період від 120 до 4 тисяч років тому.

Дослідники вперше виявили останки стародавніх коней, які настільки добре збереглися. Спроби отримати необхідні клітини триватимуть до кінця квітня 2019 року. Генетики шукають сурогатну матір для майбутнього лоша. Вони розглядають 2 варіанти – якутську і корейську.

Раніше вченим вже вдалося відновити активність деяких клітин, виділених з останків муміфікованого мамонта Юкі, вік якого досягає 28 тисяч років. Але повне воскресіння мамонта поки залишається неможливим.

Ленська кінь

Нагадаємо, вчені провели божевільний експеримент з динозаврами

Як повідомляв портал Знай.uа, японські вчені спробували воскресити мамонтів, і ось що вийшло

Знай.uа писав про те, що дослідники відкрили новий вид ящерів, які є нащадками динозаврів