Вчені випробували незвичайну методику, щоб виміряти гостроту слуху динозаврів.

Експеримент, як пише The Journal of Neuroscience, був розроблений для вивчення "нейронних карт", які несуть інформацію про звукові хвилі, що генеруються алігаторами для локалізації шумів в їх середовищі.

Основну увагу в дослідженні приділили концепції так званої інтерауральної затримки, яка являє собою різницю у часі надходження звуку в кожне вухо. Хоча цей проміжок часу зазвичай становить всього кілька мікросекунд, він відіграє вирішальну роль у тому, щоб допомогти тваринам визначити, звідки виходять звуки.

Алігатор

Біолог Мерілендського університету Катрін Карр і нейронаучный співробітник Технічного університету Мюнхена Лутц Кеттлер роками вивчали, як процеси допомагають таким тваринам, як птахи та рептилії, виявляти шуми. Оскільки всі птахи, алігатори і динозаври відбулися від архозавров (жили в тріасовий період) нове дослідження дозволяє скласти уявлення про слухові системи динозаврів на прикладі їхніх двоюрідних братів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

У рамках дослідження команда ввела 40 американським алігаторам з заповідника Рокфеллер в Луїзіані кетамін та декседетомидин. Поки тварини перебували під анестезією, експериментатори розмістили на голові навушники і електроди для запису слухових нервових реакцій на звуки і клацання через навушники.

Порівняння міссісіпських алігатора

Експеримент показав, що алігатори визначають місце звуків, використовуючи системи нейрокартографування, схожі з системами картування птахів, незважаючи на величезні відмінності в анатомії їх мозку.

Це означає, що динозаври розміром з тиранозавра, ймовірно, використовували для локалізації звуків схожі слухові механізми, як птахи і алігатори.

Нагадаємо, медики збираються застовувати кетамін в експериментальному лікування від депресії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", марихуана посилює сексуальне бажання у жінок.

Також "Знай.uа" писав, навіщо вчені "накурили" мишей з хворобою Альцгеймера.