Вчені зробили відкриття, яке може стати сенсацією року. Космічні супутники зафіксували залишки стародавніх поселень, які можуть виявитися Атлантидою.

Залишки легендарного міста-держави виявили англійські вчені неподалік від узбережжя Іспанії.

Спершу вчені зробили припущення, що ці будинки належать давнім грекам або римлянам. Однак згодом вчені з організації Merlin Burrows зрозуміли, що господарями стародавнього міста були люди, які жили приблизно 10 тисяч років тому. Тобто ще до еллінів та римлян. Відкриття вражає тим, наскільки добре збереглися залишки стародавньої цивілізації, аналогів якої археологи не знають.

Атлантида
Атлантида

Експерти стверджують, що жителі Атлантиди мешкали на Іберійському півострові. Площа заселення становила 160 кілометрів. Загалом знайшли залишки 15 стародавніх населених пунктів у районі Середземного моря. Платон, який і описував Атлантиду, називав це море Атлантичним.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

За легендою цю потужну цивілізацію зруйнувала масштабна катастрофа. Припускають, що це могло бути виверження вулкану або потужне цунамі. Будови, які вдалося зафіксувати супутникам біля Іспанії, якраз мають такі ознаки, як після подібної масштабної катастрофи.

Атлантида
Атлантида

Співробітники Merlin Burrows вірять, що виявили руїни Атлантиди під водою. Це відкриття може стати головною сенсацією наукового світу в нинішньому році. Виявлені руїни найближчим часом повинна вивчити міжнародна команда дослідників. Результатом їх роботи може стати наукове відкриття, а також відповідь на давно мучить людство питання: "Так чи існувала Атлантида в реальності?"

Атлантида визнана багатьма фахівцями як вигадана. Про неї згадує у своїх роботах лише знаменитий філософ Платон. Філософ у діалогах "Критій" і "Тімей" пише, що Атлантида нібито була квітучою державою, якою правили могутні володарі, а з мешканцями острова — атлантами — воювали предки афінян.

Нагадаємо, що вчені знайшли надійний спосіб продовжити життя: зможуть всі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Google Earth розгледіли загадкове підводне місто.

Також "Знай.uа" писав, вчені розповіли всю правду про привидів.