Вчені з Університету Тафтса в США після довгих років досліджень прийшли до висновку, що подовжують життя і зменшують ризик передчасної смерті тільки ті вітаміни і мінерали, що містяться в рослинній їжі, а не в харчових добавках. Передає Хвиля.

Фахівці проаналізували дані, отримані під час дослідження за участю 27 тисяч дорослих американців у віці 20 років і старше. В ході опитування добровольці повідомляли, що вони їли в останні 24 години і чи брали вони добавки протягом останніх 30 днів. У людей брали аналізи, а також проводили серед них анкетування.

За станом здоров'я респондентів стежили 6 років. За цей час померли 3,6 тисячі осіб, у тому числі 945 через хвороби серця і 805 — від раку.

Дослідники встановили, що люди, які споживають достатню кількість магнію, калію, вітаміну А і К, цинку і міді рідше вмирали в порівнянні з тими, хто отримував недостатня кількість мінеральних речовин.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Люди, які отримували ці вітаміни в потрібній кількості, рідше вмирали через хвороби системи кровообігу. Але корисні речовини до них надходили з їжі, Бади вони не брали.

Проте, як відзначили фахівці, ефект спостерігається тільки у тих, хто отримував їх з їжі, а не добавок. Крім того, надлишок кальцію, одержуваного з добавок, 1000 міліграмів на день, збільшував ризик розвитку раку, краще максимально урізноманітнити раціон.

Частіше від страшної хвороби гинули саме ті люди, які приймали кальцій у вигляді харчових добавок багато років поспіль.

Показники здоров'я у людей, які пили вітамінні комплекси, але харчувалися погано, і тих, хто їх не приймав при поганому харчуванні, виявилися приблизно однаковими. Вони частіше страждали серйозними захворюваннями системи кровообігу, цукровим діабетом і т. д.

Нагадаємо, скільки часу потрібно мозку для відновлення після вечірки. Вчені вивчили фізіологічні ефекти і реакції людського тіла й мозку, які супроводжують зловживання алкоголем.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з Китаю створили генетично модифікованих макак-резусів. Вони впровадили в геном мавп ген людини MCPH1, який бере участь в розвитку мозку.

Також "Знай.uа" писав, смертельний супергрибок іде світом, експерти розводять руками. Вчені попереджали про страшну інфекцію ще три роки тому, але їх ніхто не послухав.