На думку бразильських вчених, схильність до довголіття проявляється у людей з великою м'язовою силою і в даний час вони прагнуть знайти зв'язок між силою м'язів і різними смертельними хворобами. Про це вони заявили під час конгресу Європейського товариства кардіологів EuroPrevent-2019.

Фахівці з клініки лікувальної фізкультури CLINIMEX в Ріо-де-Жанейро представили результати свого дослідження. У них говориться, що люди з більшою м'язовою силою мають тенденцію жити довше.

Вчені

Вчені запевняють, що після досягнення 40-річного віку м'язова сила людини зменшується. Вони провели експеримент за участю 3 878 осіб у віці від 41 до 85 років, які не займалися спортом професійно. В період з 2001 по 2016 рік ці люди тестувалися на максимальну м'язову силу шляхом виконання вправи "тяга до підборіддя".

Найбільше значення, яке учасники показували після декількох спроб підвищення навантаження, встановлювалося, як максимальна м'язова сила і оцінювалося по відношенню до маси тіла.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Спортсмен

Згідно з результатами, учасники з найбільшою м'язової силою вище середнього виявилися найбільш схильними до більш тривалого життя. У найслабших учасників, навпаки, ризик смерті в кілька разів вище. В даний час бразильські вчені хочуть встановити зв'язок між м'язовою силою і певними причинами смерті – захворюваннями серцево-судинної системи та раком.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що певні види медуз володіють унікальними здібностями. Вони можуть перетворювати помираючі клітини мозку на нові здорові і дорослі. Завдяки цьому незвичайному механізму можливо створення ліків проти хвороби Паркінсона.

Як повідомляв портал "Знай.uа": вчені з Університету Буффало стверджують, що неприродна доброзичливість і фальшиві посмішки на роботі змушують людей більше вживати алкоголь, на відміну від їх більш невгамовних колег.

Також "Знай.uа" писав, що група дослідників з Сінгапуру й Австралії розробила фотонний квантово-інформаційний процесор, який одночасно може генерувати 16 вірогідних сценаріїв майбутнього.