Нещодавно астрофізики зробили сенсаційну заяву, після того, як переглянули зображення, отримані телескопом Хаббл. Так вчені стверджують, що Всесвіт розширюється на 9% швидше, ніж передбачалося раніше. Найцікавіше, що для пояснення цього явища вченим знадобиться нова фізика. Передає Хвиля.

Як припускає група космологів із США, дивацтва в розширенні Всесвіту можна пояснити ранньою темною енергією. Вона з'явилася незабаром після Великого вибуху і покрила простір чимось на зразок космічної антигравітації, надавши Всесвіту прискорення.

Вчені з Університету Джонса Хопкінса проаналізували світло 70 зірок в сусідній галактиці Велика Магелланова Хмара з допомогою нового методу, який дозволяє одержувати швидкі зображення. Ці змінні зірки класу цефеїд змінюють яскравість з передбачуваною швидкістю. Це їх властивість використовують для вимірювання відстаней між галактиками.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Звичайний метод вимірювання вкрай довгий. Обсерваторія "Хаббл" може спостерігати тільки за однією зіркою за кожен 90-хвилинний оборот навколо Землі. За допомогою нового методу DASH вчені змогли вивчати десяток цефеїд одночасно.

Отримані дані змогли обчислити постійну Хаббла, дає швидкість розширення Всесвіту. З'єднавши ці спостереження з іншими даними, отриманими вченими з Чилі, США і Європи і працюють над проектом Araucarica, астрофізики уточнили справжню яскравість цефеїд. Більш точні дані дозволили заново розрахувати постійну Хаббла.

Нинішня швидкість розширення Всесвіту становить 74,03 км/с на мегапарсек.

"Це не просто розбіжність результатів двох експериментів, — пояснює професор Адам Раїс, голова проекту. — Ми вимірюємо щось фундаментально відмінне. В одному випадку — швидкість розширення Всесвіту сьогодні, як ми її спостерігаємо. В іншому — прогноз, заснований на фізиці раннього Всесвіту і на те, як швидко вона буде розширюватися. Якщо ці значення не збігаються, то, швидше за все, тому, що ми щось втрачаємо з уваги".

Нагадаємо, вчені намагаються сфотографувати портал в інший вимір. Потужний інноваційний телескоп перевірить на міцність теорію відносності Альберта Ейнштейна.

Як повідомляв портал "Знай.uа", компанія SpaceX запустила гігантський "андроїд" для колонізації Всесвіту. У мережі були опубліковані кадри і відео з місця запуску.

Також "Знай.uа" писав, експерти підтвердили чутки про те, що Міжнародна космічна станція може бути під контролем інопланетян. Приводом для звинувачення став опублікований відеоролик.