Одеський стартап Kwambio з виробництва 3D-принтерів і керамічних деталей спільно з фондом WeFund Ventures представив проект з друку людських кісток і органів під назвою ADAM, розповів на своїй сторінці в Facebook генеральний директор Kwambio Володимир Усов. Прогрес не стоїть на місці, так що 3D-принтери можуть не тільки робити різні фігурки і примітивні деталі, але і впливати на медицину в глобальному масштабі. В теорії, цей стартап здатний врятувати життя мільйонів людей.

Стартап планує представити прототип пристрою до кінця 2019 року, а комерційний запуск проекту запланований на серпень 2020 року, так що чекати залишилося недовго.

Сам стартап включає в себе кілька напрямків. В першу чергу, використовуючи 3D-друк, він розробляє технологію створення біологічних кісткових структур. Разом з тим він працює над запуском платформи, яка дозволить створити свій віртуальний атлас тіла з 3D-сканів, знімків комп'ютерної (КТ) та магнітно-резонансної томографії (МРТ). Зазначимо, що органи людини, надруковані на принтері будуть приживатися з тілом пацієнта.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як пояснив Усов Ain.ua платформа буде давати швидкий доступ до даних тіла людини і дозволить роздрукувати необхідну кістка або орган для пацієнта прямо в лікарні.

Нагадаємо, що компанія Motorola планує випустити бюджетний смартфон Moto E6, який порадує користувачів приємною ціною, а також цікавою начинкою. Що стосується ціни, він точно буде коштувати дешевше 200 доларів. Втім, це не дивно, адже смартфон створювали для ринку Індії, на якому дуже популярні бюджетні девайси.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що смартфон Samsung Galaxy S10 вибухнув у руках власника. Відзначимо, що це була топова модифікація смартфона, цінник за який досягає 1400 доларів. Після звернення в техпідтримку, власнику небезпечного смартфон відмовили в заміні, повідомивши, що причиною вибуху були зовнішні пошкодження. Користувач не тільки втратив силу-силенну грошей, але і його життя піддавалася величезному ризику.

Знай.uа писав, що компанія Xiaomi планує випустити смартфон з незвичайним вирізом на екрані. Компанія навіть показала патент, на якому видно, що сам виріз випирає з корпусу смартфона, що робить цей девайс трохи дивним.