Днями про незвичайну знахідку повідомила Служба парків і дикої природи Північної частини Австралії. Дослідникам вдалося виявити унікальну рептилію з рідкісною аномалією – змію з трьома очима. Знімки рептилії опубліковані у Facebook-акаунті служби.

Запевняємо вас, таку тварину ви навряд чи коли-небудь зустрічали.

Як відзначили в Службі парків і дикої природи, змію з ю кількістю очей назвали Монті Пайтон. Її зловили в той час, коли вона повзла вздовж шосе на відстані 40 кілометрів від міста Дарвін.

Фахівці ретельно оглянули рідкісну знахідку і прийшли до висновку, що Монті – молода особина. Також вчені вимірювали рептилію – довжина склала 40 сантиметрів. Нажаль, інформації щодо виду, якому належить ця змія, надано не було.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Але була досліджена найцікавіша частина тіла Пайтон. Виявилося, її третє око бачить не гірше, ніж два інших.

На думку експертів, зайвий орган зору сформувався у рептилії під час мутації ще в ембріональний період. Як показав рентген, це не дві окремі голови, які зрослися разом, а, швидше, це був один череп з додатковою глазницей і трьома функціонують очима.

Вчені відзначають, вкрай малоймовірно, що мутація пов'язана з факторами навколишнього середовища, вона швидше за все є природним явищем, аномалії серед рептилій досить поширені.

Серпентолог Брайан Фрай повідомив, що фахівцям Служби вперше пощастило побачити змію з трьома очима. До цього часу у них жила тільки одна незвичайна рептилія – двоголовий пітон.

"Я раніше не бачив триоку змію, але у нас в лабораторії є двоголовий кобровий пітон — це просто інший вид мутації, схожий на той, що ми бачимо з сіамськими близнюками", — сказав BBC News серпентолог Брайан Фрай.

Нагадаємо, показали найбільшу білку в світі. Крім значних розмірів, ці білки відрізняються яскравим, строкатим забарвленням шерсті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені виявили унікальний дар природи. Нова знахідка вчених є практично безцінною, це має побачити кожен.

Також "Знай.uа" писав, в тропічних лісах виявили унікальну, жабку, що світиться. Жабки, на думку дослідників, використовують цю здатність для спілкування з родичами.