Інженер 3D-біопринтинга в лікарні Св. Вінсента в Мельбурні Катал О’Доннелл поділився своїми міркуваннями з приводу того, чому відкриття позаземного життя неминуче.

Вся справа в кількості потенційно населених світів. Відомо, що в космосі є багато екзопланет, які за своїми розмірами нагадують Землю. Як стверджує О’Доннелл, виявлення позаземного життя може перевернути світ біології з ніг на голову.

Вчений у своєму матеріалі посилається на дослідження астрономів з Каліфорнійського університету в Берклі: вони з'ясували, що в так званій зоні навколо зірки може існувати до 40 мільярдів екзопланет розміром з Землю, а температура там досить м'яка для існування рідкої води на поверхні. Передає Хвиля.

Як повідомляє вчений, життя хоч і являє собою особливий вид складної хімії, з точки зору науки в ній немає нічого особливого: вуглець, водень, кисень та інші базові елементи — одні з найпоширеніших у Всесвіті.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Катао О’Доннелл стверджує, що величезна кількість екзопланет, що обертаються навколо населених зон — найбільш оптимальних місць, де вони розташовані не занадто близько і не надто далеко від своєї зірки, — робить відкриття позаземного життя в переважній більшості випадків вірогідним.

Існує навіть потенційно схожий на Землю світ, що обертається навколо найближчої до нас зірки Проксими Центавра. Знаходиться всього в чотирьох світлових роках, ця система досить близька, щоб ми могли використовувати сучасні технології для її досягнення.

Більш того, в 2016 році під керівництвом Стівена Хокінга був запущений проект Starshot, який може наблизити нас до цієї мети.

Також інженер впевнений, що великі шанси на позаземне життя зберігаються у Марса, де нещодавно виявили метан — газ, тісно пов'язаний з життям на Землі.

Крім Землі і Марса, принаймні в двох інших місцях в Сонячній системі може існувати життя. Супутник Юпітера Європа і супутник Сатурна Енцелад — заморожені крижані світи, але гравітації їх колосальних планет достатньо, щоб створити величезні підльодовикові океани.

Нагадаємо, вчені виявили на астероїдах залишки стародавніх інопланетних технологій.

Як повідомляв портал "Знай.uа", прибульці використовують воду для інопланетної селекції і знищать людство. Цілющий ефір стане початком атаки і космічної війни, Земля в небезпеці.

Також "Знай.uа" писав, Земля може стати жертвою чорної діри, вибратися не вдасться нічому живому.