Під загрозою повного вимирання зараз знаходиться 1 мільйон видів тварин і рослин на Землі. Про це заявили вчені Міжурядової науково-політичної платформи з біорізноманіття та екологічних систем (IPBES) у доповіді під час засідання в штаб-квартирі ЮНЕСКО у Франції.

В новій доповіді вчені вперше використовують термін "Шосте масове вимирання". Проте, цей випадок відрізняється від попередніх, оскільки причиною вимирання стала саме діяльність людини. Вчені стверджують, що мільйони видів тварин вже на межі вимирання, і більшість з них зникне назавжди в найближчі 10 років.

Майже половина з існуючих тварин зникне з лиця Землі назавжди, і станеться це найближчим часом.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При збереженні негативної тенденції до 2190 року на Землі взагалі може не залишитися комах, що докорінно змінить всю біосферу. У теорії, це може вплинути і на людське життя, але буде вже занадто пізно.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi відправила смартфон Redmi Note 7 в космос. Таким чином корпорація вирішила зробити рекламу, показавши світу, що смартфон витримає екстремальні умови, і буде працювати. Смартфон навіть встиг зробити кілька фото при температурі -53 градуси, і повернутися на поверхню Землі в робочому стані. Компанія завжди робила акцент на міцності апарату.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple здешевить нові iPhone за рахунок використання нових компонентів. Мова йде про антену, яку тепер можна виробляти набагато дешевше, а ось характеристики помітно покращаться за всіма показниками.

Знай.uа писав, що компанія HTC і Apple нахабно обманюють користувачів. Дослідники повідомили, що після перевірки заявленого часу автономної роботи смартфонів, вони прийшли до висновку, що смартфони працюють практично вдвічі менше часу без підзарядки. Однак, компанії вже дали коментарі. Наприклад, в Apple повідомили, що тест був недостатньо точним.