На дні Атлантичного океану вченим вдалося виявити дивну ділянку, де одна велика тектонічна плита розшаровується на дві різні. Фахівці вважають, що ця знахідка може пояснити землетруси в цьому районі.

Про це стало відомо завдяки опублікованим дослідженням учених у виданні ScienceAlert.

Так, морський геолог Жоау Дуарте з Лісабонського університету в Португалії протягом багатьох років вивчав сейсмічну історію цього міста. Найвідоміший землетрус стався в 1755 році, який забрав життя понад 100 тис. осіб. У 1969 році відбувся схожий землетрус, однак він не спричинив за собою цунамі, тому руйнувань вдалося уникнути.

Вчені зазначають, що феномен португальських землетрусів — вкрай незвичайний, оскільки регіон, де вони відбуваються, являє собою плоску рівнину морського дна поруч з Піренейським півостровом, далеко від будь-яких активних тектонічних розломів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Ця сейсмічна активність виходить з глибинних порід, найімовірніше, в місцях серпентинізації", – каже Дуарте.

Варто нагадати, що Морських акул налічують сотні видів. При цьому в річках також часом не уникнути небезпеки від цього водяного монстра. Так, у річках Америки виявили прісноводну сіру акулу, яка вважається однією з найнебезпечніших у світі.

Прісноводні сірі акули виявлені в річці Огайо і Міссісіпі. Цей вид річкових акул здатен досягати більше 3-х метрів у довжину. Вони є одними з найнебезпечніших у світі. Крім того, зафіксовано велику кількість випадків нападу на людей.

Відомо, що у них кремезна тіло, а рило коротке. Відомі з видів мешкають в Південній і Південно-Східній Азії та Австралії. Їх досить складно вивчити, ведуть потайний спосіб життя.

Нагадаємо, таємницю озера Лох-Неського чудовиська розкрито: що відомо про незвичайну істоту.

Як повідомляв Знай.uа його страшні очі: жахливий монстр лякав 2-річного хлопчика.

Також Знай.uа писав, знищив тисячі і не розкаявся: історія найжорстокішого лікаря-вбивці з Освенцима.