Дослідники повідомляють про виявлення лісу рідкісного зникаючого виду, який, як вважається, знаходиться на межі зникнення - в районі Біо Біо, в центральній частині Чилі. Всі дерева належать до рідкісного виду гомортега блискуча. Влада Чилі назвала цю знахідку найважливішим відкриттям останніх 50 років. Про це повідомляє Newsweek.

Варто відзначити, унікальне дерево під назвою Gomortega keule – це ендемік Чилі. Ще в 1995 році вид був оголошений національним надбанням. Зроблено це було заради порятунку різновиду.

Однак, як виявилося, і це не врятувало унікальний ліс від вимирання. За підрахунками біологів, остання гомортега блискуча зникне вже через 20 років.

Відомо, що ліс простягнувся між морськими портами Пенко та Томе і вважається одним із найчистіших і найдавніших в регіоні. Біологи нарахували в реліктовому евкаліптовому лісі близько 150 гомортег. Деяким з них більше двохсот років.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За словами чиновників, дерева, здається, в доброму здоров'ї, багато з яких досягають майже 100 футів у висоту і 20 футів в діаметрі.

Ділянка, на якому виявлені дерева, знаходиться в приватному володінні. Власник ділянки вже пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб зберегти дерева для науки.

За попередніми оцінками, дерева виглядають здоровими. Більшість з них досягає у висоту 30 метрів, а в діаметрі — до 6 метрів.

Враховуючи його зникаючий статус, офіційні особи кажуть, що виявлення цілого лісу - це рідкісне відкриття, яке має відношення до наукової та екологічної спільноти в усьому світі.

Дерево кеуле є єдиним видом колекції рослин Gomortegaceae - імовірно, йому близько 100 мільйонів років - і, за даними Global Trees Campaign, у нього немає близьких родичів по всьому світу. Це означає, що його зникнення знищило б цілу гілку еволюційного дерева.

Це вічнозелене дерево середнього розміру, знайдене в Кордильєра-де-ла-Коста - прибережного гірського ланцюга, що тягнеться через чилійські провінції Мауле і Біо Біо.

Нагадаємо, дрон допоміг дослідникам знайти дивовижну квітку, яку вже давно записали у список зниклих.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці загадкові і зловісні леси розбурхують уяву.

Також "Знай.uа" писав, про неймовірні ліси нашої планети, які схожі на інопланетні пейзажі.